Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Kifah

φωτογραφος hoyasmeg, αδεια CC-by-2.0

Ενα αγορακι γεννηθηκε προχτες τα ξημερωματα, στη μεση του δρομου, μεσα στο χειμωνιατικο κρυο. Ευτυχως η μητερα και ο πιτσιρικας της ειναι μια χαρα. Οχι, δεν ειναι απο εκεινες τις ιστοριες που ο ηρωικος ταριφας ξεγενναει την εγκυο πελατισα του στο πισω καθισμα του ταξι. Ειναι απο τις αλλες ιστοριες, απο εκεινες που δειχνουν την εξαχρειωση του ανθρωπου απο τον πολεμο, τον εθνικισμο και τον μιλιταρισμο.

Το αγορακι εχει ονομα, λεγεται Αχμαντ Σιντερ και αναγκαστηκε να γεννηθει με αυτον τον τροπο επειδη ειναι …Παλαιστινιος. Γεννηθηκε τα ξημερωματα της Δευτερας, 10 μετρα απο ενα Ισραηλινο οδοφραγμα στη Χαβρωνα, γιατι οι Ισραηλινες δυναμεις κατοχης δεν αφηναν για μιση ωρα την μητερα του να περασει το οδοφραγμα για να περπατησει μεχρι το ασθενοφορο στην αλλη μερια. Οταν επιτελους την αφησαν να περασει, η γυναικα κατερρευσε απο τους πονους στα δεκα μετρα και γεννησε εκει, στη μεση του δρομου πανω σε ενα στρωμα που φερανε κατι γειτονες, με θερμοκρασιες κατω απο το μηδεν.

Το ονομα της μητερας ειναι Κιφα που στα αραβικα σημαινει “αγωνας”.

4 responses to “Kifah”

  1. Νικόλαος Avatar
    Νικόλαος

    Έτσι οι Εβραίοι “έφτιαξαν” άλλον έναν μάρτυρα ή κατά την απόψή τους άλλον έναν “τρομοκράτη” που σε 15 ίσως χρόνια θα τον βρουν οπλισμένο μπροστά τους … Ο “περιούσιος” λαός δίνει μαθήματα ανθρωπιάς …

  2. Δημήτρης Avatar
    Δημήτρης

    Τα αρχαία χρόνια, όταν ο Καίσαρας κατέστειλε την επανάσταση του Μπαρ Κοχμπά πολλοί Εβραίοι κατέφυγαν στα Αραβικά εβραικά βασίλεια όπου οι ομοδοξοι τους Αραβες τους πρόσφεραν άσυλο και τους βοήθησαν να πολεμούν τους Ρωμαίους.

    Άραβες και Εβραίοι είναι αδερφοί λαοί, σημιτικοί στην καταγωγή. Και αν οι βόρειοι Εβραίοι δεν εχουν το ίδιο αίμα το έχουν οι νότιοι που δεν τους ξεχωρίζεις απο τους Άραβες αδερφούς τους.

    Οι γλώσσες τους και οι γραφή τους μοιάζουνε και το Ισλάμ είναι και αυτο μια Αβραμική θρησκεία μα πολυ πιό ανεκτική στους Εβραίους στο παρελθόν από οτι οι Χριστιανοί.

    Το Ισραήλ είναι στη ΜΑ η πιο αναπτυγμένη χώρα και οι Άραβες ο πιό πολυπλυθής λαός. Αν οι δύο αδερφοί λαοί αφήσουν το μίσος έχουν πολλά να κερδίσουν ο ένας από τον άλλο και να κάνουν την κοινή πατρίδα τους τη ΜΑ τόπο ειρήνης και προόδου.

    Οπως ήτανε κάποτε όταν έδωσε στόν κόσμο τα φώτα των πρώτων πολιτισμών.

    Σαλάαμ και Σαλόμ σημαίνουνε Ειρήνη

  3. masxalitsa Avatar
    masxalitsa

    skatoules… tin kahmeni,

  4. plagal Avatar
    plagal

    Νικολαε, δεν ειναι “οι Εβραιοι”, με τον ιδιο τροπο που για τη ζαρτινιερα δεν φταιμε ολοι οι Ελληνες. Αλλα ναι, εχεις δικιο οτι ετσι κατασκευαζονται βομβιστες.

    Δημητρη, Αμην.

Leave a comment