Κείμενο υπογραφών για τον ΣΥΡΙΖΑ

φωτογραφος sierraromeo, αδεια CC-by-nc-nd-2.0

Μια πολυ καλη κατα τη γνωμη μου πρωτοβουλια για το μελλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και μαλιστα, μετα την εξουθενωτικη διαδοχολογια για τον ΣΥΝ απο τα μουμουε, μια τετοια κινηση, 100% στο πνευμα που θελει να αντιπροσωπευει ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδη τις ανοιχτες κινηματικες διαδικασιες), ειναι μια δροσερη πνοη. Ιδου:

Πρόταση για να γίνει η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (14,15 και 16 Μαρτίου) ουσιαστικό βήμα για τη συγκρότησή του

Στις 14, 15 και 16 Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί την πρώτη του Πανελλαδική Σύσκεψη, σε μια συγκυρία που οι ρωγμές στο δικομματικό – νεοφιλελεύθερο σύστημα διακυβέρνησης διευρύνονται, απελευθερώνοντας μεγάλες δυναμικές προς την Αριστερά και ειδικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις συνθήκες, η Πανελλαδική Σύσκεψη του Μαρτίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποτελέσει ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία συγκρότησής του.

Στόχος πρέπει να είναι να αποκτήσουν πραγματική ζωή και υπόσταση οι Τοπικές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ. Το ώριμο βήμα πρέπει -και μπορεί- να είναι η εισαγωγή της έννοιας του «μέλους ΣΥΡΙΖΑ» στις Τοπικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ. Με στόχο να ενταχτούν όσο το δυνατόν πιο μαζικά, πριν την Πανελλαδική Σύσκεψη και στην πορεία προς αυτήν, οι ανένταχτοι/ες αγωνιστές/στριες, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά και ισότιμα και να χρωματίσουν τις διαδικασίες της.

Το βήμα αυτό δεν αποσκοπεί στην υποβάθμιση του ρόλου των συνιστωσών, αλλά στον περιορισμό των διαπαραταξιακών χαρακτηριστικών στη συγκρότηση και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ που στην πράξη ακυρώνουν τη μαζική στράτευση σ’ αυτόν του ανεξάρτητου πολιτικού δυναμικού της Αριστεράς και των κινημάτων.

Στόχος είναι επίσης να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κεντροαριστερή στρατηγική και τον διαχειριστικό κυβερνητισμό, υιοθετώντας ένα πρόγραμμα που να δίνει συνοχή και συνολικό ορίζοντα στους αγώνες του σήμερα, να στοχεύει στην ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού, να συνδέει την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού με την υπέρβαση του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό. Γιατί ο ορίζοντας της ενότητας και ανασύνθεσης της Αριστεράς δεν είναι η διαχείριση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού ούτε ένας (στις σημερινές ιστορικές συνθήκες μάλιστα ανέφικτος) «ρυθμισμένος» καπιταλισμός «με ανθρώπινο πρόσωπο και μεγάλο δημόσιο τομέα».

Στην ατζέντα της Συνδιάσκεψης πρέπει να ενταχτεί το ζήτημα του προγράμματος.

Κατά τη γνώμη όσων υπογράφουν αυτό το κείμενο, όλα τα ζητήματα οργάνωσης της προσυσκεψιακής διαδικασίας και του ίδιου του τριημέρου της Σύσκεψης πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση αυτές τις προτεραιότητες.

Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτιο δεν πρέπει να είναι ο πανηγυρικός επίλογος στο προεκλογικό – εκλογικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο δυναμικός πρόλογος ενός νέου κεφαλαίου, που σχετίζεται με τη νέα περίοδο, τις νέες δυνατότητες και προκλήσεις.

Ακολουθεί η αναλυτική μας τοποθέτηση γι’ αυτά τα ζητήματα…

Διαβαστε τη συνεχεια εδω.

Αν συμφωνειτε, μπορειτε να υπογραψετε το κειμενο της προτασης εδω.

Εγω παντως υπεγραψα.

Advertisements
Κείμενο υπογραφών για τον ΣΥΡΙΖΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s