Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Keep it real

Keep it real

Το Βημα σημερα εχει μια δημοσκοπηση που μας βγαζει στο διαστημικο 18,4%. Υπαρχει κατι που με ανησυχει στην προηγουμενη προταση: το Βημα. Νομιζω οτι πρεπει να θεωρειται δεδομενο οτι στη ραχη της απηχησης που εχει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κοσμο (για καθ’ολα σοβαρες και υπαρκτες αιτες) θα προσπαθησουν διαφοροι να παιξουν τα δικα τους παιχνιδια. Το ζητουμενο ειναι τι θα κανουμε εμεις.

Γνωμη μου: πανω απ´ολα δεν πρεπει να θυσιαστει τιποτα, δεν πρεπει αραιωθει τιποτα, δεν πρεπει να μπει πουθενα νερο για χαρη των ποσοστων.

Ευτυχως υπαρχουν αμυνες και μαλιστα ισχυροτατες. Ο Συνασπισμος δεν ειναι καποιο ανερματιστο Κινημα Ελευθερων Πολιτων (θυμαστε τι γινοταν τοτε με τις δημοσκοπησεις?), ο Τσιπρας δεν ειναι απλα μια ωραια φατσουλα, ο Αλαβανος εχει αποδειχτει αλεπου απο τις λιγες και ο κοσμος της Αριστερας δε μασαει -και δεν συγχωρει- ευκολα.

Συγκρατημενη αισιοδοξια και να φυλαμε τα νωτα μας.

Και, γαμωτο, πρεπει να γινει το συντομοτερο δυνατο η “συνακτικη” κουβεντα για τον ΣΥΡΙΖΑ που λεω εδω

(το στενσιλ του banksy ειναι φωτογραφημενο απο τον Rigmarole με αδεια CC-by-nc-sa-2.0)

9 responses to “Keep it real”

  1. Elikas Avatar
    Elikas

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Διογκώνοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς όμως να του δίνουν βήμα να εκφραστεί στα κανάλια), τα ΜΜΕ περιμένουν πότε θα ανακοινώσει επιτέλους το νέο κόμμα ο Μπένι για να εμφανίσουν γκάλοπ όπου το 18,4% θα έχει μετατραπεί σε 7 ή 8% (αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον Περισσό να ξεσαλώσει με κραυγές για “φούσκες που έσκασαν” και άλλα παρόμοια). Επειδή πια το παιχνίδι παίζεται στις εντυπώσεις (πάντα παιζόταν εδώ που τα λέμε αλλά με άλλους όρους), ένα σενάριο σαν αυτό που περιγράφω παραπάνω θα μπορούσε να είναι καταστροφικό.

  2. plagal Avatar
    plagal

    Για να δουμε, για να δουμε. May you live in interesting times

  3. ζπ Avatar
    ζπ

    Πάντως η αρθογραφία στην “ΑΥΓΗ” κι η ακρόαση “Στο ΚΟΚΚΙΝΟ-105,5 fm” δεν προδιαθέτουν για θετικές εξελίξεις…σαν να πήραν τα μυαλά ορισμένων αέρα εδώ και πολύ καιρό. Να τονίσω κάτι που μου έχει κάνει εντύπωση; Έναν-δυο μήνα/ες μετά τις εκλογές γινόταν λόγος και για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τ’ αριστερά.Από το Δεκέμβρη και μετά,μόνο για “οικολογία” και “σοσιαλιστικό χώρο” ακούμε,λες και αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αξιόλογο δυναμικό! Αλλά θα μου πεις,πως αυτό το δυναμικό είναι ξεκάθαρα ενάντια στον κυβερνητισμό…

    Υ.Γ.”αριστερή διακυβέρνηση” σε καπιταλιστικό καθεστώς,εμένα μου θυμίζει κλασσική σοσιαλδημοκρατία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  4. plagal Avatar
    plagal

    Την Αυγη τη σνομπαρω για τα ματια της Εποχης που ειναι και αμυγδαλωτα, αλλα στο Κοκκινο νομιζω οτι γενικα το κρατανε καλα, τουλαχιστον οι Κυριτσοτσεκεριστας, οι Λαθραναγνωστες, το Αλεγκρο ΜΜΤ και οι Πισω Σελιδες που εν γενει τυχαινει να ακουω πιο συχνα.

    Για το δευτερο που λες, θα συμφωνησω εντελως. Σαν να εχει μπει η προσεγγιση της (υπολοιπης) εξωκοινοβουλευτικης στο ψυγειο, τη στιγμη που -κατα τη γνωμη μου- τουλαχιστον με το ΕΝΑΝΤΙΑ υπαρχουν κοινοι τοποι.

    Για την αριστερη διακυβερνηση εγω λεω δυο πραγματα:
    1) Πρεπει να γινει κουβεντα μεσα στο ΣΥΡΙΖΑ για αυτο, γιατι ειναι κατι εξω απο την συμφωνημενα πλατφορμα. Ειναι η “συντακτικη κουβεντα” που λεω στην αναρτηση, δες το λινκ.
    2) Δεν πρεπει να φοβιζει την αριστερα η διακυβερνηση. Οπως λεει και ο Σλαβοι, η (σκετη) αντισταση ειναι παραδοση. Το θεμα ειναι τι σοι διακυβερνηση, με ποιον και για ποιον. Αλλο η σοσιαλδημοκρατια και αλλο η μπολιβαριανη επανασταση. Και σε καθε περιπτωση ισχυει οτι “χαμενοι ειναι οι αγωνες που δεν εγιναν ποτε”.

  5. espοir Avatar
    espοir

    Η κουβέντα έχει ξεκινήσει. Στην επαρχία γίνονται “Συνελεύσεις” σε δημοτικό / νομαρχιακό επίπεδο. Στήνονται συντονιστικά όργανα και δηλώνονται συμμετοχές για τις 14-16 Μάρτη.

    Ακόμα δεν υπάρχει κεντρική κατεύθυνση για τα όργανα / επιτροπές / ομάδες που θα στηθούν, οπότε ο καθένας κάνει μια πρόταση και είναι εντελώς χημείο η κατάσταση (for better or for worse).

    Ο κόσμος συρρέει, υπάρχει ένα “ξεμούδιασμα”, νέες φάτσες, ελπίδα κλπ.

    Τα σχόλια (μεταφέρω μερικές από τις τοποθετήσεις που άκουσα) είναι σε γενικές γραμμές:

    * Χαιρόμαστε για τις δημοσκοπήσεις αλλά ξέρουμε ότι αν συνεχίσουν έτσι πάμε για limit up και “διόρθωση” = πτώση.

    * Ο κόσμος θέλει να μιλήσει αλλά δεν ξέρει σε ποιον να απευθυνθεί, δεν υπάρχουν γραφεία και τοπικές οργανώσεις. Να γίνει κάτι για να μη βρίσκονται απλά στα διάφορα καφενεία.

    * Πρέπει να δημιουργηθεί οργάνωση νεολαίας και μετά κάποιες θεματικές ομάδες εργασίας (περιβάλλον / εργασιακά / έμποροι / κλπ).

    * Πρέπει να γίνει εξόρμηση στα χωριά που είναι και το αδύναμο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αστικά κέντρα δεν είναι αρκετά όταν παίζεις ως μεγάλο κόμμα.

    * Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αλλά κανείς δεν αποκλείει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

    * Αρκετοί συγχέουν ακόμα το Συνασπισμό και την πορεία του με το ΣΥΡΙΖΑ. ΟΚ, ένα μεγάλο μέρος των παρισταμένων είναι στελέχη του Συν.

    [Πρέπει να ξεπεραστεί αυτό και βέβαια να μην τους πιάσει πάλι ο μεγαλο-ιδεατισμός ότι μπορούν και μόνοι τους, γιατί θα ξανα-γίνουμε από 78.543.890 χωριά χωριάτες και they can kiss my left ass goodbye!]

    * Μεγάλος αριθμός των παρισταμένων δηλώνουν “ανένταχτοι” και γενικώς “αριστεροί” χωρίς affiliations.

    * Πρέπει να μπει αυστηρό κριτήριο στο ποιοι γίνονται δεκτοί. Όταν προσεγγίζουν το χώρο επειδή έχει αυτή την τρελή ανοδική πορεία διάφορα ΣΤΕΛΕΧΗ από το δικομματισμό (και όχι μόνο) πρέπει να φάνε πόρτα ή όχι;
    Ήδη άρχισε η εισροή τέτοιων ανθρώπων. Είτε επειδή είναι Βενιζελικοί και δεν αντέχουν το ΧΑΣΟΚ του ΓΑΠ, είτε επειδή δεν έλαβαν το επίσημο χρίσμα από κάποιο κόμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είτε επειδή έχουν ειλικρινή πρόθεση για αλλαγή.
    Η διαχείριση αυτού του δυναμικού αν δεν είναι προσεκτική, θα δημιουργήσει πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι αρκετοί έχουν ολόκληρο μηχανισμό πίσω τους, και σέρνουν δεκάδες / εκατοντάδες / χιλιάδες ψήφων. Τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει και αν ναι, με τι κόστος.

    * Μου έκανε εντύπωση ότι δεν αναφέρθηκε κανείς στο ΚΚΕ. Τουλάχιστον όχι αρνητικά. Αντιθέτως, υπήρξε κάλεσμα για γενικότερη ενότητα, με το ΚΚΕ μέσα.

    * Οι αναφορές στον Τσίπρα ήταν πυκνές, θετικές κλπ. Δυστυχώς, πέφτουν σχεδόν όλοι στην παγίδα των ΜΜΕ και σχολιάζουν ότι “Τα ποσοστά βέβαια δεν οφείλονται στην ομορφιά του συντρόφου Αλέξη” …

    ΛΑΘΟΣ! Μεγάλο λάθος!

    Οι δημοσκόποι μιλάνε για ΣΥΡΙΖΑ (αν απατώμαι, mille pardons) όχι για Συν. Και στον ΣΥΡΙΖΑ ηγείται ακόμα ο Αλαβάνος.
    Γιατί κανείς δεν αναγνωρίζει ότι έχουμε (ως εκλογικό σώμα) την στοιχειώδη σοβαρότητα να εκτιμήσουμε την Κοινοβουλευτική παρουσία του Αλαβάνου και σε συνδυασμό με το χάλι των υπολοίπων να διπλασιάσουμε / τριπλασιάσουμε το 5,04% ?

    Αυτά και συγνώμη για τη σινδόνη. 🙂

  6. espοir Avatar
    espοir
  7. espοir Avatar
    espοir

    Συμβαίνει και εις Παρισίους:

    http://www.syriza.gr/gegonota/prti-synantisi-epitrops-syriza-parisioy/

  8. plagal Avatar
    plagal

    Πωπωω ευχαριστω για το ρεπορταζ! 🙂

  9. Παμε για βουτιες? « Black Cat, Red Cat Avatar
    Παμε για βουτιες? « Black Cat, Red Cat

    […] Ντροπης πραγματα… Keep it real, ειπαμε. […]

Leave a comment