Οι συνεργατες της Demo ειναι ο καθρεπτης της Demo

Πηρα το παρακατω μειλ, και το αναδημοσιευω:

Να ανακληθούν οι παράνομες απολύσεις στη φαρμακοβιομηχανία DEMO

Στις 31 Μαρτίου 2008, δέκα μέρες περίπου μετά την απεργία της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό η φαρμακοβιομηχανία DEMO απέλυσε την εργάτρια Κωνσταντοπούλου Φωτεινή.

Η επίσημη αιτιολογία, τη μέρα της απόλυσης, ήταν ότι η εργαζόμενη είχε «απρεπή συμπεριφορά προς τους ανώτερους» και ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη δουλειά καιην απόδοση της συναδέλφισσας.

Η πραγματική αιτία όμως ήταν:

  • Η παρέμβαση της στην εταιρία και την Επιθεώρηση εργασίας για ντο μεροκάματο του χιονιού που η εταιρία αρνιόταν να καταβάλει
  • Η παρέμβαση στο χώρο δουλειάς για τα προβλήματα που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζομένων, μιας και είχε προηγηθεί ηλεκτροπληξία εργάτριας από διαρροή ρεύματος σε μηχανή στις 14 Μαρτίου 2008
  • Η συμμετοχή σε όλες τις απεργίες για το ασφαλιστικό.

Η απόλυση αυτή είναι άδικη, παράνομη και καταχρηστική. Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, εργαζόμενοι/-ες, αλληλέγγυοι/-ες είμαστε στο πλευρό της. Αγωνιζόμαστε μαζί της για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και για να εξαναγκαστεί η εταιρεία να την επαναπροσλάβει.

Παρά όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν , ο εργοδότης όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά έχει προχωρήσει και σε δεύτερη απόλυση (στις 29/5/08 ) εργάτριας που συμπαραστάθηκε στην απολυμένη.

  • Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σχετικες δημοσιευσεις μπορειτε να δειτε εδω, εδω και εδω.

Αλλα δεν ειναι σωστο να ειμαστε …μεροληπτικοι! Ας δουμε τι εχει να πει και η ιδια η εταιρεια, με ενα αποσπασμα απο την ιστοσελιδα της:

Στην DEMO οι συνεργάτες αποτελούν τον καθρέφτη της εταιρείας. Πρωταρχική φροντίδα είναι η δημιουργία και διατήρηση κλίματος αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης, ομαδικού πνεύματος και συνεργασίας, έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να μπορεί να εκπληρώνει τους προσωπικούς, επαγγελματικούς και εταιρικούς στόχους.

Ακριβως. Γιατι, οπως αναφερεται και λιγο παραπανω, η Διοικηση της Demo ειναι “σύγχρονη και ευέλικτη […] με ανθρώπινο πρόσωπο”.

Advertisements
Οι συνεργατες της Demo ειναι ο καθρεπτης της Demo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s