Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Γιατι τετοια μουγγα ρε παιδια?

Απο την Ελληνοφρενεια εμαθα οτι ηταν σημερα στην Αθηνα ο προεδρος της Κινας Χου Ζινταο. Χαριεντισματα με τον Καραμανλη, δειπνο στου Προεδρου της Δημοκρατιας, βολτες στην Ακροπολη με τον Λιαπη κτλ.

Κοιταω στο ιντι να δω καμια κινητοποιηση, τιποτα. Το μονο που βρισκω ειναι για μια συγκεντρωση των εργαζομενων στα λιμανια εναντια στην ιδιωτικοποιηση τους. Περα απο την αναμενομενη σταση υποταγης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η σταση της πολιτικης ηγεσιας των κομματων της Αριστερας μου προκαλει απογοητευση.

Απο τη μια η Αλεκα συναντιεται με τον Ζινταο και στη συνεχεια κανει εντελως αλλοπροσαλλες και πανω απολα διπλωματικες δηλωσεις (αφαντες απο τον Ριζοσπαστη) οπου δηλωνει “σύμφωνη με τη διεθνή συνεργασία όταν αυτή στηρίζεται στο αμοιβαίο όφελος” και “όταν πουλάς, θα υπάρξουν και αγοραστές. Γι’αυτό στρεφόμαστε κατά της ελληνικής κυβέρνησης -και της σημερινής και της προηγούμενης- και όχι κατά του αγοραστή”. Ο Αλεκος απο την αλλη, πιο σωστος, αρνειται να συναντησει τον “αγοραστη” Ζινταο και συμμετεχει στις κινητοποιησεις των εργαζομενων.

Αυτο που μου κανει τρομερα ασχημη εντυπωση ειναι η τρομακτικη απραξια της Αριστερας. Οταν ειχε ερθει στην Ελλαδα ο Κλιντον ή ο Παουελ ή η Κοντολιζα, τα ειχαμε κανει ολα σταχτη και μπουρμπερη, ειχε γινει χαμος και πανικος. Τωρα, με τον προεδρο της Νουμερο Δυο μεγαλυτερης παγκοσμιας δυναμης, δεν κουνιεται φυλλο, δεν ακουγεται κιχ. Προφανως γιατι ο Χου δεν εμπιπτει στον παραδοσιακο νεοελληνικο “αντιιμπεριαλισμο”, ισως γιατι για πολυ κοσμο αυτος ειναι απλα ενας επιπεδος αντιαμερικανισμος…

Και καλα απο την ηγεσια του νεοσταλινικου ΚΚΕ δεν περιμενα πραγματικα κατι καλυτερο. Εδω το ΚΚΕ κραταει σχεσεις “εποικοδομητικης ουσιαστικής και ειλικρινους ανταλλαγής απόψεων” με το φασιστικο “Κομμουνιστικο” Κομμα Κινας, και λογαριαζει την ακραια καπιταλιστικη και φασιστικη Κινα (οπου οι εργατες βαρανε 14ωρα, οι μισθοι ειναι προσβολη στην ανθρωπινη εργασια, τα εργατικα ατυχηματα ειναι συχνα και πολυνεκρα, οπου δεν γινονται απεργιες και δεν υπαρχει πολιτικη ελευθερια και οπου δουλευουν ακαταπαυστα οι παραγωγικες μηχανες του παγκοσμιου καπιταλισμου) στα “κέντρα που [δεν] εμποδίζουν την ανάπτυξή της [Ελλαδας]” (διατυπωμενο διπλωματικα βεβαια).

Ομως απο τον Αλεκο Αλαβανο θα περιμενα κατι περισσοτερο απο την απλη αντιθεση στην πωληση των λιμανιων. Θα ηθελα να μιλησει θαρραλεα για την οικτρη κατασταση της Κινεζικης εργατικης ταξης, για την καταστολη της δημοκρατιας και για την φασιστικη εκτροπη της Κινας και τελοσπαντων για την προδοσια απο το ΚΚΚ του παγκοσμιου εργατικου κινηματος. Θα αρκουμουν εστω με μια αναφορα στην υποθεση των δημοκρατικων ελευθεριων. Αλλωστε ο Περικλης Κοροβεσης, εχει γραψει για αυτα τα πραγματα, και αυτη η αποψη αποτελει κτημα αρκετου κοσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Ομοιως απογοητευομαι απο την ακροαριστερα και τους αναρχικους. Το ΣΕΚ πχ ειχε γεμισει την Αθηνα με αφισες “Παουελ: ανεπιθυμητος”. Ουτε μια στοιχειωδης, εστω για την “τιμη των οπλων” κινητοποιηση για τον Ζινταο?

Προς αποφυγη παρεξηγησεων, δεν αναφερομαι στην ανεξαρτησια του Θιβετ, αυτη ειναι το λιγοτερο (και μαλιστα, αν παρει κανεις καθολου στα σοβαρα τη Ροζα, μια τετοια υποθεση δεν εχει κανενα ιδιαιτερο ενδιαφερον). Αναφερομαι στο ρολο της Κινας στο παγκοσμιο καπιταλιστικο συστημα, στην καταντια της Κινεζικης εργατικης ταξης και στην κατασταση της δημοκρατιας και της ελευθεριας στην Κινα.

(Η φωτογραφια του …κομμουνιστη Ζινταο, απο τη wikipedia, με αδεια CC)

(ΥΓ. Δηλαδη, ειλικρινα τωρα, με τι στομαχι να τονε πεις “συντροφο” ρε Αλεκα…)

8 responses to “Γιατι τετοια μουγγα ρε παιδια?”

  1. papajohn Avatar
    papajohn

    LoL, welcome to the club των πολιτικά απογοητευμένων! :-p

  2. karpidis Avatar
    karpidis

    Ενώ συμφωνώ πως ήταν πολύ γλυκανάλατες οι δηλώσεις της Αλέκας από την άλλη μήπως είσαι λίγο υπερβολικός για τη νο2 Ιμπεριαλιστική δύναμη; Μήπως ξεχνάς Αγγλία και Ρωσία; Μήπως ξεχνάς Γερμανία και Γαλλία που βομβάρδισαν τα βαλκάνια; Η Κίνα με τις άθλιες συνθήκες και με παιδική ακόμα εργασία δεν έχει επειδείξει κάτι παρόμοιο ως τώρα. Ακόμα και μετά το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στη Γιουγκοσλαβία το μόνο που έκαναν ήταν να στείλουν ένα χάρτη στην Αμερική όταν βομβάρδιζαν το Ιρακ… Είναι ανερχόμενη ιμπεριαλιστική δύναμη αλλά σίγουρα ως τώρα δεν έχουμε να της προσάψουμε τίποτα…

  3. plagal Avatar
    plagal

    Οποιαδηποτε απο τις αλλες δυναμεις μονη της δεν μπορει να σταθει απενταντι στην Κινα. Και βεβαια, δεν εξιλεωνονται οι καφριλες των Ευρωπαιων ή των Αμερικανων. Οσο για το αν εχουμε να της προσαψουμε κατι, μια λεξη νομιζω αρκει: Νταρφουρ.

  4. Alex Avatar
    Alex

    Πόσο δίκιο έχεις!!!!!!!!!!
    Τι να πω, το φασιστικό καθεστώς της Κίνας ξεχάστηκε με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Λες και μετά τους Αγώνες, λύθηκαν τα προβλήματα. Η υποκρισία στο μεγαλείο της.

  5. kostas Avatar
    kostas

    http://www.skai.gr/master_avod.php?id=102204&cid=43350&bc=43350&lsc=1
    ελληνοφρένεια γύρω στο 5′ . Τα σπάει!

  6. inlovewithlife Avatar
    inlovewithlife

    Υπάρχει λόγος.

    Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντιαμερικάνοι. Κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει αυτή η ηλίθια λέξη πέρα από το ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, ισχύει όμως ότι οι ΗΠΑ αποτελούν κόκκινο πανί, ενώ ότι μοιάζει ως αντίπαλο δέος δε θεωρείται εχθρικό.

    Οι κινηματικοί χώροι επίσης κινούνται και με βάση το κοινό αίσθημα. Θα έμοιαζε άκυρο να βγούν κάποιοι και να ζητάνε περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα. Αυτό μάλλον είναι υγιές, αφού ανθρώπινα δικαιώματα δεν τηρούνται ούτε εδώ.

  7. yiannis63 Avatar
    yiannis63

    plagal…
    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση σου.
    Για πιο λόγο; Εδώ ” οι της αναννεωτικής ” μαζί με το κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς, έκαναν επισημη επίσκεψη στην ΚINA τον Σεπτέμβριο….με αιτιολογία …” να υπάρξει αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών”
    Ο δε ΜΠΙΣΚΙ δήλωσε…….” Στην Κίνα πρωτοήρθα το 1994…τώρα βλέπω μεγάλες διαφορές και έχουμε θετική αίσθηση” !!!!!!
    Εχει θετική αίσθηση ο άνθρωπος……το ακούς ;
    Και εσύ κάθεσαι και απογοητεύεσαι…..
    Εδω δεν απογοητεύθηκαν αυτοί που πήγαν…και προσπάθησαν στην συνέχεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα….Εντάξει Αννούλα ;
    Ας το καλό με σύγχισες μεσημεριάτικα….. 🙂

  8. Καππα Καππα Καππα « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    Καππα Καππα Καππα « Black Cat ★ Red Cat

    […] μη τι αλλο, πρεπει να μας βαλει σε σκεψεις. Και, οπως τα εγραφα και τοτε με τον …αγοραστη, πρεπει να μας […]

Leave a comment