“Αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη”

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τη Δημόσια Τάξη. Είναι γνωστή η θέση της Κυβέρνησης πάνω στην οποία στηρίζεται και όλη η πολιτική της. Σε μια δημοκρατική χώρα εφαρμόζονται οι νόμοι -προστατεύονται πρωτίστως τα Δικαιώματα του Ανθρώπου- αλλά εφαρμόζεται ο νόμος γιατί αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη. Είναι η δυνατότητα των ανθρώπων να μπορούν να εργάζονται και να αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους μέσα στο πλαίσιο του νόμου χωρίς κάποιοι να παραβιάζουν, καταχρώμενοι των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την κοινωνική γαλήνη και την ίδια τη Δημοκρατία. Η Κυβέρνηση, το έχω πει και το επαναλαμβάνω, είναι αποφασισμένη και τη Δημοκρατία να θωρακίσει και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου να προστατεύσει, αλλά, πάντως, δεν πρόκειται να ανεχθεί όλους εκείνους, οι οποίοι με πράξεις ωμής βίας παραβιάζουν και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τους θεσμούς.

Ο κος Υπουργος ειναι βεβαιως αχαριστος. Στην δηλωση του παρελειψε να συγχαρει εκεινους τους πολιτικους χωρους, οπως για παραδειγμα τον χωρο των Εθνικοσοσιαλιστων και των λοιπων δημοκρατικων δυναμεων του τοπου που ενεργα βοηθουν την Ελληνικη Αστυνομια στην επιτελεση του καθηκοντος της. Οι αφανεις αυτοι ηρωες στεκονται στο πλευρο των δυναμεων της Ταξης και με λογια αλλα και πραξεις τις εμψυχωνουν. Βαζουν τα σωματα και τις φωνες τους αναμεσα στα ηρωικα ΜΑΤ και τους εχθρους της Δημοκρατιας. Οι προσωπικες τους προσπαθειες, οι αγωνες τους, η αυτοθυσια και η ανιδιοτελης προσφορα τους, ειναι ενα μαθημα για καθε δημοκρατικο πολιτη. Αλλωστε, οι ανθρωποι αυτοι αποτελουν τον Εθνικο Κορμο, τη ραχοκοκαλια του Εθνους.

Αυτοι οι αγνοι, ευγενικοι αγωνιστες αξιζουν τον θαυμασμο και τα συγχαρητηρια ολων μας για την στηριξη που παρεχουν στις δυναμεις ασφαλειας σε αυτην την κρισιμη για την πατριδα περιοδο.

(παω να πλυνω τη γλωσσα μου)

Advertisements
“Αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη”

One thought on ““Αυτό που προέχει είναι η κοινωνική γαλήνη”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s