Μισελ Ομπαμα

Δεν συμφωνω σχεδον σε τιποτα με την τελευταια επιφυλλιδα του Γιανναρα. Σε ενα σημειο ομως συμφωνω απολυτα. Αναφερομενος στον Ομπαμα, γραφει:

Και είναι μάλλον η πρώτη φορά στον διεθνή πολιτικό στίβο, που βλέπουμε ηγέτη με τέτοια δημόσια συμπεριφορά προς τη γυναίκα του: Με αβρότητα και πηγαία γενναιοδωρία να της δίνει παντού προτεραιότητα, να την τιμά με κομψή διακριτικότητα στοργής και με το φωτεινό του χαμόγελο.

Ασχετα με οτιδηποτε αλλο γραφει ο Γιανναρας και ασχετα με οτιδηποτε αλλο εχει να πει κανεις για τον αυτοκρατορα και τις ΗΠΑ, αυτο αξιζει να αναφερθει. Η αυτοκρατειρα δεν ειναι ουτε σκια “του αντρος της”, ουτε καμια χαζοχαρουμενη μπιμπο σαν την πυροβολημενη κυβερνητρα της Αλασκας, αλλα ουτε και καμια αδιστακτη να τη φοβαται το ματι σου σαν την Χιλαρι ή τη Θατσερ. Μεσα στα πλαισια του θεαματος, του τηλεσταριλικιου κτλ κτλ, ναι ναι ναι. Εστω σε αυτα τα πλαισια, η Μισελ Ομπαμα ειναι ενα πολυ θετικο γυναικειο προτυπο. Και το ιδιο ισχυει και για τη δημοσια εικονα της σχεσης του αυτοκρατορος με την αυτοκρατορισα.

(εκτος απο τη Μισελ Ομπαμα, ειμαι και φαν της Λισα Σιμπσον)

Advertisements
Μισελ Ομπαμα

4 thoughts on “Μισελ Ομπαμα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s