Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

ΚΚΕ (μ-λ): Αποχη?!!?!

Ειδα και στα Ανω Λιοσια την παραπανω αφισα του Κουκουε Μουλου και εφριξα. Εχω και χτεσινο το Θιασο του Αγγελοπουλου, οποτε μου χτυπαει και ιστορικα, για τις εκλογες του ’46

Μα, αποχη?! Τη στιγμη που στην Ελλαδα η απολιτικη εκλογικη αποχη διογκωνεται, να δινει και το Μουλου πολιτικο οκει? Μα τι νομιζουν, οτι η αποχη ενοχλει κανεναν? Οτι θα “σταλει μηνυμα” καπου? Οτι θα “απονομιμοποιησουν” το Ευρωκοινοβουλιο ή την ΕΕ? Η συνεχως διογκουμενη αποχη στις συγχρονες αστικες δημοκρατιες ειναι το κατεξοχην βολικο εκλογικο φαινομενο για τις ελιτ που κυβερνουν!

Ναι, οκει, θα βρεθουν καποιοι δημοσιογραφοι και δημοσιολογοι να προβληματιστουν, να γραψουν καποιο αρθρο, να μιλησουν για το δημοκρατικο ελλειμα της Ευρωπης και την κριση της πολιτικης που περναει και η Ελλαδα. Και μετα? Τι? Απλουστατα τα ποσοστα των κομματων θα φουσκωσουν αναλογικα, η ψαλιδα θα ανοιγοκλεισει και ουτε γατα ουτε ζημια. Δεν προκειται να ιδρωσει το αυτι ουτε κανενος κυβερνητικου αξιωματουχου, ουτε κανενος προαλειφομενου κυβερνητικου αξιωματουχου, ουτε κανενος ευρωγραφειοκρατη.

Ισα ισα, η ολο και μεγαλυτερη αποχη του κοσμου απο τις εκλογες προσθετει ολο και περισσοτερο στην αποπολιτικοποιηση του δημοσιου χωρου. Και αρα αφηνει το γηπεδο ολο στους αξιωματουχους και τους γραφειοκρατες να κανουν παιχνιδι οπως γουσταρουν. Ισως μια αποχη που να εφτανε σε …σταλινικα ποσοστα 80-90%, να ηταν οντως ενα γερο σοκ, αν μαλιστα συνοδευονταν απο πραγματικες “ελπιδες για τους αγωνες μας”. Αλλα οτιδηποτε λιγοτερο ειναι απλα ενα τεραστιο βολεμα για τους κρατουντες, γιατι πολυ απλα δεν “απονομιμοποιειται” τιποτα. Θα συνεχισουν να μιλουν για λαικη εντολη, για γιορτη της δημοκρατιας και παει λεγοντας.

Επισης, δεν στεκει μια τετοια απευθυνση ουτε και αν μιλαμε αυστηρα για τις Ευρωεκλογες. Αυξηση της αποχης αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα, θα μας φερει απλουστατα στα Ευρωπαικα επιπεδα (θα γινουμε και εκει “Ευρωπη”). Οποτε, ασχετα με τις διαφορετικες αποψεις που προφανως εχω με το Μουλου σχετικα με το ποσο σημαντικος ειναι ο ρολος του Ευρωκοινοβουλιου και παει λεγοντας, η εμπειρια απο τις αλλες χωρες της ΕΕ δειχνει ακριβως οτι η αποχη ισα ισα βολευει τις ελιτ.

Η εκλογικη αποχη ειναι το χειροτερο δυνατο πολιτικο μηνυμα που μπορει να εκπεμπει οποιοσδηποτε πολιτικος χωρος (αφηνω απεξω τους αναρχικους γιατι αυτοι ετσι κιαλλιως αλλο γαιδαρο τρεχουνε να δεσουνε). Κατα τη γνωμη μου μαλιστα, ενα αριστερο πολιτικο κομμα, εστω εξωκοινοβουλευτικο, που αποφασιζει να προπαγανδισει κατι τετοιο  βρισκεται εκτος τοπου, χρονου, συγκυριας και κοινωνιας. Ακομα και αν επικαλειται του “αγωνες μας”, η αποχη αντικειμενικα λειτουργει αντιθετα!

ΟΧΙ στην αποχη! ΟΧΙ στην αποπολιτικοποιηση!

12 responses to “ΚΚΕ (μ-λ): Αποχη?!!?!”

  1. L’Enfant de la Haute Mer Avatar
    L’Enfant de la Haute Mer

    Συμφωνώ απόλυτα με όσα λές, θα πρόσθετα όμως
    (και επειδή παρακολουθώ στενά τα τεκταινόμενα στη Γαλλία),
    ότι υπάρχει ένα ογκούμενο ρεύμα υπέρ της αποχής,
    με το εξής επιχείρημα:
    “μπορεί να απέχουμε για σωστούς λόγους και να ψηφίσουμε για λάθος”.
    Δεν ξέρω πώς είναι τα γαλλικά σου, εδώ είναι τα λυγξ:
    http://www.betapolitique.fr/Elections-europeennes-appel-a-l-28263.html
    και :
    http://www.politis.fr/article7031.html
    και :
    http://www.agoravox.fr/tribune-libre/article/europeennes-pourquoi-je-n-irai-pas-55953

    1. Σήσση Avatar
      Σήσση

      Η προσπάθειες πρέπει να ενοθούν, είτε κάνοντας το ένα είτε στο άλλο,
      να πάθουν σοκ ψυχολογικό οι δυνατοί.
      Ούτως ή άλλως θα γίνει από μόνο του την κατάλληλη στιγμή.
      Θα το καταλάβουμε.
      Το χάος βρίσκει την τάξη χάρη στην αυτοοργάνωση…

    2. plagal Avatar
      plagal

      “μπορεί να απέχουμε για σωστούς λόγους και να ψηφίσουμε για λάθος”

      Η φραση εκ πρωτης οψεως ακουγεται σωστη, αλλα νομιζω οτι τελικα ειναι πολυ παραπλανητικη.

      (Δυστυχως τα γαλλικα μου δεν ειναι πολυ δυνατα.)

  2. stewie-griffith Avatar
    stewie-griffith

    Εγώ βρίσκω μια βάση για την αποχή που προτείνει το ΚΚΕ μλ.
    Γενικά είμαι αντίθετος με την αποχή, όταν αυτή γίνεται από αδιαφορία, από βαρεμάρα, από απογοήτευση από οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτοσεβασμό.

    Αν σε καλέσουν να πας σε ένα σπίτι με κόκκινο φωτάκι. Ένα σπίτι για το οποίο τόσα χρόνια λες οτι είναι… σπίτι με κόκκινο φωτάκι τέλος πάντων… και παρόλα αυτά δέχεσαι να προσπαθήσεις να μπεις εκεί. Αυτό δεν αυτοαναίρεση;

    Το παραπάνω ισχύει κατά την γνώμη μου όχι μόνο για το μλ αλλά και το κανονικό ΚΚΕ και όποιο άλλο κόμμα εκφράζεται τόσο έντονα κατά του ευρωκοινοβουλίου.

    Η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές αυτών των κομμάτων σε μένα φαίνεται σαν μια στείρα απόπειρα καταμέτρησης στην καλύτερη περίπτωση ή σαν μια γρήγορη και απλή αυτοδιάψευση των θέσεών τους στην χειρότερη.

    Καταλαβαίνω το επιχείρημά σου και πόσο σημαντικό είναι να καταγραφεί και να φανεί η κίνηση του κόσμου προς τα αριστερά. Αλλά όταν αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τον αυτοσεβασμό δεν με βρίσκει σύμφωνο.

  3. a8lios Avatar
    a8lios

    Όπως είπε και ο πατέρας Ιωσήφ το 46: “Να απέχουμε από τις εκλογές μόνο αν με αυτό μπορούμε να τις καταστήσουμε άκυρες (εννοώντας στη συνείδηση του λαού)”.

    Τότε οι -κατά τα άλλα σταλινικοί- δε τον ακούσαμε.
    Σήμερα κάτι τύποι που δηλώνουν σταλινικοί από μόνοι τους συνεχίζουν στο ίδιο βιολί…

    It’s a mad world…

    1. Στέλιος Avatar
      Στέλιος

      Αντίθετα, το Μ-Λ ΚΚΕ κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με κεντρικά σύνθηματα “Εξω η Ελλάδα από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ” και “Καταδικάστε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Απορρίψτε την πολιτική του συμβιβασμού”

      http://www.m-lkke.gr

  4. netrone Avatar
    netrone

    Δηλαδή ούτε στις βουλευτικές, ούτε στις φοιτητικές, ούτε στα σωματεία θα κατέβει το (μ-λ) γιατί πάλι θα βλέπει το μέλλον στους αγώνες… το τράβηξα λίγο παραπάνω αλλά εκεί οδηγεί η λογική του.
    Επίσης δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα… και να εξηγήσω… πώς θα μετρήσει την ιδεολογική-πολιτική επιρροή που ασκεί στις μάζες; Πώς θα κινητοποιήσει την βάση της οργάνωση του; Τί θα γράφει η προκύριξη της επόμενης των εκλογών, κάτι σαν πολιτικό συμπέρασμα ή ηθικό δίδαγμα, ότι στη μάχη των ευρωεκλογών αγωνιστήκαμε για την αποπολιτικοποίηση του εργαζόμενου λαού;
    Από την άλλη μας έδωσε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε 

  5. plagal Avatar
    plagal

    Νομιζω ο πατερουλης (ο κερατας) καλα το ειπε.

  6. finrod Avatar
    finrod

    Θα συμφωνήσω με την άποψη του stewie-griffith, ότι δηλαδή η αποχή μπορεί να είναι βάσιμη.

    Καταρχάς, από την στιγμή που διαφωνώ πάνω στην βάση και την ουσία της ίδια της ΕΕ πώς μπορώ να συμμετάσχω σε μία βασικότατη διαδιασία της ίδιας της της λειτουργίας;; Λέω οσυσιαστικά το ίδιο πράγμα με το κόκκινο φωτάκι του stewie-griffith, απλά με άλλα λόγια.

    Αυτό είναι και ένα κομμάτι της κριτικής μου απέναντι στο ΚΚΕ (όχι το Μ-Λ), τόσο για τις ευρψεκλογές όσο και για τις βουλευτικές. Το ίδιο πάει και στους άλλους πολιτικούς χώρους που δηλώνουν μεν την αντίθεσή τους βασικούς καπιταλιστικούς θεσμούς, αλλά συμμετέχουν μια χαρά σε αυτούς και τις διαδικασίες τους. Και ναι, έχω ακούσει και διαβάσει την ανάλυσή τους επί του θέματος, αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ μαζί τους.

    Τρίτον και τελευταίο, διαφωνώ και στην βάση που λέει ότι “πρέπει” να δείξουμε μία εικόνα που δημοσιογραφικά θα αναδειχθεί. Γιατί αν η αποχή μου από τις ευρωεκλογές δεν αποτελέσει πρωτοσέλιδο, παρά αντικείμενο ολίγων μικρών άρθρων στις πίσω σελίδες, ενώ η στήριξη της αριστεράς με την ψήφο μου αποτελεί μεγάλο δημοσιογραφικό θέμα, τότε μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε το πόσο συμμέτοχοι γινόμαστε στην εξουσία των δημοσιογράφων;; Γιατί να μπω στο παιχνίδι των μέσων μαζικής ενημέρωσης; Γιατί να μην είμαι εγώ, ο πολίτης, αυτός που θα ορίζει το περιεχόμενο των πρωτοσέλιδων στις εφημερίδες και των κυρίων θεμάτων των δελτίων ειδήσεων; Μία καθολική αποχή πάνω από το 50% έχει την δύναμη να επιβάλλει την ανάδειξη της αποχής και της απόρριψης των θεσμών από τον λαό.

    Κάπως έτσι το σκέφτομαι. Και φυσικά δεν πιστεύω ότι τα μικρά και αριστερά κόμματα διαφοροποιούνται ποιοτικά από τα δύο μεγάλα, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πολλές φορές κάνανε πλάτες σε αυτούς και όσο και αν προτάσουν μία ιδεολογία που μέσες άκρες με βρίσκει σύμφωνο, αμφισβητώ εντονότατα την αφοσίωσή τους σε αυτή και την ειλικρίνιά τους όταν βγάζουν λόγους. Γιατί εκ των πραγμάτων, τα λόγια τους δεν τους στοιχίζουν πολλά. Έτσι κι αλλιώς αποτελούν εκλογική μειοψηφία χωρίς άμεσες αξιώσεις διεκδίκησης της εξουσίας. Ωραία λόγια έλεγε και ο Αντρίκος του ΠΑΣΟΚ, αλλά επί της ουσίας ήταν και είναι ένα νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό κόμμα, με ελάχιστη έως καμία ιδεολογική διαφορά από την ΝΔ. Στα μικρότερα κόμματα, απλά δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αυτοαναιρεθούν. Δείγματα γραφής όμως έχουν δείξει και δεν είναι καθόλου κολακευτικά.

    Αν δεν εμφανιστεί κάτι πραγματικά νέο με μία ηγετική φυσιογνωμία που να μπορεί να εμπνεύσει και να οδηγήσει τον κόσμο, το σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ανακυκλωμένες φάτσες, κλισέ ατάκες και… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

    ΙΜΗΟ

  7. Γιάννης Avatar
    Γιάννης

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! κανει το ΚΚΕ(μ-λ) και καλεί το λαό σε ΑΠΟΧΗ. Δυστυχώς υπάρχει πολλή εκλογολαγνεία στην αριστερά. Οχι, δεν είναι οι εκλογές η “μητέρα των μαχών”. Είναι οι διαδηλώσεις, οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι εκδηλώσεις, η συνολικοποίηση και πολιτικοποίηση των αντιστάσεων, είναι η προσπάθεια για συγκρότηση μαζικού λαικού κινήματος. Βεβαίως και στις εκλογές “μετριέσαι” (τις βουλευτικές). Και κρίνεις αναλόγως για το “κατέβασμά” σου. Δεν είναι όμως όλες οι εκλογές ίδιες. Αν δηλαδή το ΝΑΤΟ έκανε εκλογές θα “κατέβαιναν” όλοι σύσσωμοι;;; Μήπως η ΕΕ είναι… διαφορετική;
    Αλλο βουλευτικές εκλογές, άλλο ευρωεκλογές. Για ένα θεσμό (ευρωκοινοβούλιο) απολύτως διακοσμητικό. Με τον οποίο επιδιώκουν να δώσουν επίφαση δημοκρατικότητας σ’ ένα σκληρά αντιλαικό και “ξεφτισμένο”… όραμα (την λεγόμενη ευρωπαική ενοποίηση).
    Αλλο δημοτικές εκλογές, άλλο εκλογές σε σωματεία εργαζομένων, ή φοιτητικές εκλογές, που βεβαίως και θα κατέβεις και θα παρέμβεις. (Οχι, βέβαια στις εκλογές για τα λεγόμενα όργανα “συνδιοίκησης” σε χώρους φοιτητών ή εργαζόμενων, όπου εκέι ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να απέχεις και να τις καταγγείλεις).
    Βεβαίως η αποχή από… αδιαφορία (που κι αυτή εκφράζει δυσφορία) δεν μετατρέπεται “από μόνη της” σε ενεργητική πολιτική αποχή. Χρειάζεται πολλή δουλειά! Οπως επίσης, καθημερινή, συνεχης και επίμονη δουλειά χρειάζεται ωστε η θέση της ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ – αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με τη θέση της ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ – να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα έχει αύριο τη δυνατότητα νικών και ανατροπών!

  8. Gogos Avatar
    Gogos

    Για να μην γράφονται και ειπώνονται χαζομάρες και στρεβλώσεις πάνω σε ρήσεις και τοποθετήσεις ιστορικών προσώπων. Διότι οι τοποθετήσεις του Μαρξ του Ενγκελς του Λένιν αλλά και του Στάλιν αφορούσαν τα εθνικά κοινβούλια.
    Και το επισημαίνω αυτό επειδή δεν είναι το ίδιο πράγμα.
    Το καταστατικό της Τρίτης Διεθνούς έγραφε ότι οι κομμουνιστές πρέπει να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο για να προπαγανδίζουν τις θέσεις του Κόμματος τους. Ώστε να ενισχύουν την εξωκοινοβουλευτική τους πάλη. Τώρα το ευρωκοινοβούλιο δεν είναι ίδιο με το εθνικό κοινοβούλιο και κατά συνέπεια δεν είναι ίδιες οι βουλευτικές εκλογές με τις ευρωεκλογές.
    Τι εννοώ. Πρώτον, μελετώντας τον Λένιν αλλά και τους παλαιότερους, συμπαιρένουμε ότι το κράτος είναι η δύναμη, το μέσω της κυριαρχίας μιας τάξης πάνω σε μια άλλη και στην περίπτωση μας της αστικής τάξης πάνω στην εργατική.
    Για να συσχετίσουμε το ευρωκοινοβούλιο με το εθνικό κοινοβούλιο, θα πρέπει να εκτιμήσουμε ότι υπάρχει πανευρωπαϊκή αστική τάξη με κοινές επιδιώξεις. Γεγονός το οποίο δεν ισχύει, αφού τα μεγάλα κράτη είναι σε συνεχή ανταγωνισμό και διάσταση απόψεων (ακόμα και σε σχέση με την ίδια τη φυσιογνωμία της ΕΕ). Όπως επίσης ότι υπάρχει σχέση εξάρτησης μεταξύ διαφόρων χωρών της ΕΕ πχ η Ελλάδα ή η Βουλγαρία, με τη Γερμανία τη Γαλλία και την Αγγλία.
    Δεύτερον, το εθνικό κοινοβούλιο εκλέγει κυβέρνηση και νομοθετεί. Να μας πουν οι υποστηρικτές της συμμετοχής στο ευρωκοινοβούλιο αν ισχύει κάτι τέτοιο με το ευρωκοινοβούλιο. Αν δηλαδή παίρνει αποφάσεις αυτό ή η Κομισιόν, οι σύνοδοι των αρχηγών κρατών, ή σε τελική ανάλυση η τριάς Σαρκοζύ, Μέρκελ, Μπράουν.
    Τρίτον, το εθνικό κοινοβούλιο αποτελεί κατάκτηση των αγώνων του λαού. Κάποιοι δώσαν τη ζωή τους για να μπορούμε εμείς να έχουμε δικαίωμα ψήφου και εθνικό κοινοβούλιο. Έγινε κάτι αντίστοιχο με το ευρωκοινοβούλιο, ή το εγκαθίδρυσαν οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ για να δημιουργήσουν την αυταπάτη αλλά και να αποσπάσουν νομιμοποίηση στα μάτια των λαών της ΕΕ.
    Με βάση τη ρήση του ΙΒ Στάλιν, υπάρχουν τα εξής δεδομένα. Πρώτον, όσο και να προσπαθούνε δεξιοί και αριστεροί κονδυλοφόροι να μας πείσουν, το ευρωκοινοβούλιο δεν ειναι νομιμοποιημένο στα μάτια και του ελληνικού λαού. Η συμμετοχή της αριστεράς στις ευρωεκλογές, ενισχύει ή δεν ενισχύει την προσπάθεια αυτή της νομιμοποίησης του ευρωκοινοβουλίου. Αν όλα τα κόμματα της Αριστεράς, τουλάχιστον όσα διαφωνούν με την παραμονή της χώρας μας στην ΕΕ, απείχαν από τη φάρσα αυτή, η νομιμοποίηση θα ήτανε η ίδια η λιγότερη.
    Άλλο ένα ερώτημα. Αν έβγαινε ο επίτροπος της Κομισιόν και έλεγε: οι Ευρωεκλογες λόγω οικονομικής κρίσης θα γίνουν το 2011 αντί για το 2009. Τι θα γινότανε; Μάλλον τίποτα. Αν πάλι έλεγε ο Καραμανλης ότι παρατείνω την κυβέρνηση μου άλλα δύο χρόνια γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι τι θα γινότανε? Μάλλον ένας ακόμα Δεκέμβρης το λιγότερο.
    Επίσης, το ΚΚΕ για παραδειγμα, δεν χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα ενάντια στην ΕΕ τα υψηλά ποσοστά αποχής, το κάνει. Βέβαια όχι προεκλογικά αλλά έχω ακούσει στελέχη του να παραθέτους την αποχή σαν επιχείρημα. Ένα ακόμα ερώτημα. Άντε να δεχτώ ότι η αποχή από τις ευρωεκλογές ευνοεί το σύστημα. Εγώ τουλάχιστον προβληματίζομαι, αφού είναι έτσι, γιατί για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε τηλεοπτική διαφήμιση ενάντια στην αποχή, γιατί η Κομισιόν τύπωσε 75 αφίσες ενάντια στην αποχή. Γιατί η γραμματεία νέας γενιάς στήνει παντού περίπτερα προπαγάνδας υπέρ της συμμετοχής στις ευρωεκλογές; Εγώ τουλάχιστον θα προβληματιζόμουνα αν το πίστευα. Επίσης, γιατί όλα τα αστικά κόμματα κάνουν πλέον ειδική αναφορά στην αποχή.
    Αλλα ας επιστρέψουμε στο ζήτημα. Η αποχή που καλεί το ΚΚΕ (μ-λ) από τις ευρωεκλογές δεν είναι παραίτηση από την πολιτική δράση. Σε αντίθεση, μάλιστα, με δυνάμεις του ίδιου βεληνεκούς που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, κάνει πιο μαχητική καμπάνια. Με καθημερινές παρεμβάσεις σε συνοικίες αλλά και στην επαρχία. Επειδή και προσωπικά ακολουθώ το ΚΚΕ (μ-λ) σε αρκετές από τις δράσεις του, θεωρώ ότι έχει κάνει μεγαλύτερη δουλειά από ότι στις εθνικές εκλογές του 2007. Αυτά περί παραίτησης.
    Επίσης, και να τελειώνω. Συμπαθάτε με αλλά τουλάχιστον εγώ εξοργίστικα από ορισμένα υποτιμητικά και κακόβουλα σχόλια. Θεωρώ προσωπικά, ότι το ζήτημα της συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι ένα ζήτημα αρχής για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους κομμουνιστές και θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ΕΕ. Και αυτή η θέση αρχής δεν μπορεί να είναι άλλη από την αποχή. Δηλαδή αν κάνει το ΝΑΤΟ εκλογές πρέπει να κατεβούμε, επειδή είναι εκλογές και πρέπει να καταγράψουμε μια δυναμική; Αντίθετα, οι κομμουνιστές πρέπει να βλέπουν το ζήτημα της συμμετοχής στις εθνικές εκλογές σαν ζήτημα τακτικής. Δηλαδή, αν η συμμετοχή προωθεί την εξωκοινοβουλευτική πάλη και τους αγώνες του λαού ή όχι. Και με βάση αυτό να καθορίζει την κάθοδο στις εκλογές.

  9. Γιάννης Avatar
    Γιάννης

    Η μαζική προπαγάνδιση της ΑΠΟΧΗΣ από το ΚΚΕ(μ-λ), μέσα από μια πολύ εντατική καμπάνια (με αφίσες σαν την παραπάνω, χιλιάδες προκυρήξεις, συνεχείς παρεμβάσεις, εκδηλώσεις και συζητήσεις σε μιά σειρά πόλεις, πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 30/5, περίπτερο της Αποχής στο κέντρο της Αθήνας κ.ο.κ.) στην οποία τίθεται η ανάγκη σαφούς εναντίωσης στην Ε.Ε., στην πολιτική των ευρωπαικών αφεντικών, αλλά και των ντόπιων εκμεταλλευτών – εκφραστών τους, η ανάγκη ανάπτυξης των λαικών αγώνων, δεν αποτελούν… πολιτική παρέμβαση και πάλη; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!
    Για τους (ευρω)εκλογολάγνους φαίνεται πως πολιτικοποίηση είναι μόνο και κυρίως, η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες. Οταν βέβαια αναφερόμαστε και σε τέτοιου τύπου εκλογές, σαν τις ευρωεκλογές, (και συμφωνώ με όσα ειπώθηκαν απ’ τον παραπάνω συνομιλιτή) τα πράγματα…. σοβαρεύουν ακόμα περισσότερο! Γιατί η συμμετοχή εκεί σημαίνει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. (Υπάρχουν και πιό… ακραία, διεθνή, σημερινά παραδείγματα, της στάσης μιας τέτοιας…. αριστεράς. Γιά να το “τραβήξω” κι εγώ στα άκρα σαν τον netrone. Το λεγόμενο ΚΚ Ιράκ – αδελφό του ΚΚΕ – συμμετείχε στις εκλογές – και σε κυβερνητικές θέσεις – που οργάνωσε η αμερικάνικη κατοχή και οι δοσίλογοι εκεί. Ευγε!). Οπου εκλογές και χαρά λοιπόν γιά μια τέτοια αριστερά!!! Ακόμα κι αν έχουν τέτοιο χαρακτήρα.
    Κατά τ’ άλλα η “καραμέλα” πως το σύστημα…. επιδιώκει την αποχή, πως… δικαιολογέί το ξόδεμα εκατομμυρίων απ’ τους ιθύνοντες της Ε.Ε. για τη… συμμετόχή, της κυβέρνησης επίσης, την προπαγάνδα τους; Γιατί τις κάνουν; Για “πλάκα”; Μήπως τις θεωρουμε και “λαική κατάκτηση” που τους… ενοχλεί; Οσο για το “σκύλιασμα” του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ενάντια στην αποχή, και γιά να μη λείψει ο λαός το 3ήμερο, ένα σχόλιο ακόμη (τελείως… “ενδεικτικό” μιάς λογικής). Δεν είδαμε στο παρελθόν αντίστοιχη έγνοια και αγωνία, όταν Πρωτομαγιές, Πολυτεχνεία (ακόμα κι απεργίες), αντιπολεμικές και άλλες κινητοποιήσεις, κινδύνευαν να είναι άμαζα, λόγω 3ημέρων….

Leave a comment