Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Full disclosure

kokkino

Δεν εκρυψα ποτε τις πολιτικες μου προτιμησεις, παρολο που ειναι και αυτες “ευαισθητο προσωπικο δεδομενο”. Αλλωστε το ιστολοι μου εχει μια προφανη τελοσπαντων πολιτικη θεματολογια (αρκει να δει κανεις το tag cloud διπλα) και ουτως ή αλλως ο καθενας μπορει απο τα μινιλινκς κατω δεξια να συμπερανει πού κινουμαι πολιτικα. Ομως, παρολο που δεν εχω κρυψει την πολιτικη μου υποστηριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, μεχρι τωρα, διατηρουσα και την αποστασιοποιηση του ανενταχτου αριστερου.

Ε, λοιπον, απο σημερα, δεν ειμαι πια ανενταχτος, αλλα ειμαι και επισημως card-carrying μελος της οργανωσης “Κοκκινο”.

Με τους συντροφους απο το Κοκκινο γνωριζομαστε και συμπορευομαστε απο παλια, απο την Ασυμμετρια Ηλεκτρολογων, απο το ALIS και το 4ο Ευρωπαικο Κοινωνικο Φορουμ (απ’οπου και η φωτογραφια πανω). Η αποφαση μου να προσχωρησω στην οργανωση, ερχεται περισσοτερο σαν συνειδητοποιηση οτι ειναι κατι που επρεπε να ειχα κανει καιρο τωρα, παρα σαν κατι για το οποιο επρεπε να εχω αποσυρθει σε καποια σπηλια για να σκεφτω βαθεια και να κατεβω μετα με την Απαντηση.

Ισως επαιξε και το ρολο του, το γεγονος οτι μιας και θα ειμαι στον Καναδα, το φηαρ οφ κομιτμεντ μετριαζεται απο την αποσταση. Αλλα απο την αλλη, ελπιζω να μπορεσω να βοηθησω να γινουν τα κονεξια με τις συγγενεις μας οργανωσεις στον Καναδα, δηλαδη κατα κυριο λογο με το New Socialist Group. Οπως και να’χει, η σαφης πολιτικη ενταξη ειναι μια καινουρια εμπειρια για μενα.

Γιατι τα γραφω ομως ολα αυτα εδω, και τι σας νοιαζουν τελοσπαντων. Γιατι θελω να ξεκαθαρισω οτι ουτε εγινα ξαφνικα ρομποτακι, ουτε απεκτησα καποια κομματικη γραμμη σε κασετουλα. Το ιστολοι μου και εγω παραμενουμε αυτονομοι απο το Κοκκινο, οπως μεχρι τωρα ημασταν αυτονομοι και απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικη ενταξη δεν σημαινει εξαλειψη της ατομικοτητας, της ελευθερης γνωμης που εκφραζεται δημοσια και του δικαιωματος στην δημοσια διαφωνια ή και την “αιρετικοτητα”. Τουλαχιστον οχι στον χωρο της καθ’ ημας Αριστερας, οχι στον ΣΥΡΙΖΑ, οχι στο Κοκκινο.

Full disclosure λοιπον. Προφανως, μιας και βρισκομαι στο Κοκκινο ακριβως γιατι συμφωνω πολιτικα με το Κοκκινο, οι αποψεις μου συχνα βρισκονται παρα πολυ κοντα του, οπως αλλωστε και με τον ΣΥΡΙΖΑ εν γενει. Ομως σε καμια περιπτωση δεν θα καταβαζω Την Γραμμη εδω μεσα (τουλαχιστον οχι με υπογειο τροπο!), και σιγουρα το τι θα γραφω εγω εδω δεν πρεπει να θεωρηθει οτι ειναι κατα καποιον τροπο οι αποψεις του Κοκκινου (μαλλον πρεπει αυτο να το βαλω και ντισκλειμερ καπου). Και ναι, παραμενει “Black Cat ★ Red Cat”.

Αυτα.

Λοιποοοοον……

Μηπως θελετε να αγορασετε την εφημεριδα της οργανωσης? ε? Μια ενισχυση συντροφοι? ε? ε? 😛

(η φωτογραφια ειναι απο τη σελιδα του Κοκκινου, με αδεια creative commons)

10 responses to “Full disclosure”

  1. tsimitakis Avatar
    tsimitakis

    βρε καλώς τα παιδιά 🙂

  2. κόκκινο μπαλόνι Avatar
    κόκκινο μπαλόνι

    🙂
    Γεια σου ρε Plagal
    υ.γ. μη ξεχάσεις το disclaimer. Οι καιροί είναι πονηροί 😉

  3. mouridis Avatar
    mouridis

    χεχε…τι λένε σε αυτές τις περιπτώσεις; άξιος; 🙂

    Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι χρειάζεται disclaimer… Δηλαδή τι; “Παιδιά να οι απόψεις μου αλλά keep in mind, είμαι και οργανωμένος στο Κόκκινο”;

    Όποιος είναι να λασπώσει θα λασπώσει, με disclaimer ή δίχως… οι υπόλοιποι σε ξέρουμε ποιός είσαι…

  4. yiannis63 Avatar
    yiannis63

    “έπεσε” σήμα να σε καλωσορίσουμε 🙂
    Aξιος …άξιος…. 🙂

  5. dean Avatar
    dean

    τώρα πια έχεις το ΣΥΡΙΖΑ μέσα σου και officially.

  6. gatouleas Avatar
    gatouleas

    Αααα… δε θέλω “φλωριές”… Ντούρος και “γραμμιτζής” πλέον… Άντε… γιατί με την πολύ δημοκρατία και τις τάσεις ψάχνουμε να βρούμε με το τουφέκι τους “ορθόδοξους”…
    χαχαχαχα
    Άραγε υπάρχει άλλη οργάνωση της “άκρας”, με τόσα δειεθνή παραρτήματα;

  7. Paris Avatar
    Paris

    Σαν τα χιόνια (έχει πολλά εκεί στον Καναδά, ε;). Καλωσόρισες λοιπόν. Δεν πιστεύω ότι κανείς χρειάζεται να τον καθυσηχάσεις για τα της γραμμής… Μια ματιά να ρίξει κανείς στο μπλογκ βλέπει ότι έχεις βγάλλει γραμμή από μόνος σου πιο πολλές φορές απ’οτι πολλές οργανώσεις! 😉

    Ο καπιταλισμός δούλους του μας θέλει
    Όλοι τώρα πάμε στο δρόμο το Φαμέλη! 🙂

    Keep on!

  8. pavlos Avatar
    pavlos

    Sidrofe kalws irthes. Twra hakepse ola ta site kai bale ti sosialistiki epanastasi stis diafimiseis tou dixan!

    welcome!

  9. plagal Avatar
    plagal

    Ρε μπας και το γκαντεμιασα το πραμα, με το που μπηκα ηττα?

  10. On probation. « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    On probation. « Black Cat ★ Red Cat

    […] Καναδα και ανακατευτηκα με τους Toronto New Socialists, πηρα και λιγο παραπανω θαρρος. Γιατι ολα αυτα βγαζαν […]

Leave a comment