Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Μου φαγαν το μπιφτεκι μου.

Φωτιά στην Πάρνηθα 28/6/07 #2

Οκει, ακολουθει μιζερογκρινια, αλλα γαμωτο εχω δικιο.

Ο ΣΚΑΙ με τις οικολογικες ευαισθησιες, δημοσιευσε εναν απολογισμο για τα δυο χρονια απο τη φωτια της Παρνηθας. Μαζι κοτσαραν και μια φωτογραφια της πυρκαγιας που ειχα τραβηξει απο την ταρατσα του σπιτιου μου, χωρις καμια αναφορα στην πηγη (εμενα δηλαδη) και αγνοωντας εντελως μα εντελως τους ορους των copyleft αδειων με τις οποιες την ειχα δημοσιευσει στο flickr και τη wikipedia.

Τους εστειλα χτες το πρωι (δικη μου ωρα) το παρακατω μειλ μεσω της φορμας “επικοινωνία με συντάκτη”, στο οποιο δεν μου εχουν απαντησει, ενω δεν εχουν κανει και τιποτα για να διορθωσουν το κακο που μου κανανε οι εγκληματιες. Ε λοιπον, αφου ετσι μου ειναι, και γω θα τους παω στα καναλια, στον Αυτια και τον Παπαδακη.

Παραβιαση απο μερους σας των πνευματικων μου δικαιωματων

Καλημερα,

Στο αρθρο σας “Απολογισμός δύο χρόνια μετά την καταστροφή” (http://tinyurl.com/nf7ouv) χρησιμοποιησατε μια φωτογραφια απο τις πυρκαγιες της Παρνηθας της οποιας τα πνευματικα δικαιωματα μου ανηκουν, χωρις να τηρειτε τους ορους καποιας απο τις αδειες χρησης (Creative Commons και GNU Free Documentation License), υπο τις οποιες εχω εκδοσει την εικονα, καθως οι οροι χρησης του πορταλ σας ειναι ασυμβατοι με αυτες (http://www.skai.gr/TermsOfUse/).
Ταυτοχρονα, δεν εχετε επικοινωνησει μαζι μου για να σας παραχωρησω την αδεια να αναδημοσιευσετε την φωτογραφια μου υπο αλλο καθεστως περαν αυτων των copyleft αδειων.

Για του λογου το αληθες, σας παραθετω τους ιστοτοπους στους οποιους εχω δημοσιευσει την φωτογραφια με τους ορους που προανεφερα:
1) http://www.flickr.com/photos/plagal/651771854/ (αδεια CC-by-sa)
2) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Parnitha_blaze_28-6-07.jpg (διπλη αδειοδοτηση CC-by-sa/GFDL)

Η πρακτικη σας αυτη παραβιαζει την πνευματικη μου ιδιοκτησια. Μαλιστα, λαμβανοντας υποψιν τους ορους χρησης σας, οπου αναφερετε πως “Το σύνολο του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, συμπεριλαμβανομένων […] φωτογραφιών […] αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας”, η πρακτικη σας αποτελει κλοπη και ιδιοποιηση της πνευματικης μου ιδιοκτησιας, καθως παρουσιαζετε ενα δικο μου πνευματικο εργο ως δικο σας.

Για αποκατασταση των δικαιωματων μου απαιτω απο εσας ειτε να κατεβασετε την εν λογω φωτογραφια, ειτε να τροποποιησετε το caption της ωστε να αντανακλα το καθεστως αδειοδοτησης της με αδεια Creative Commons με καταλληλη αναφορα στην πηγη. Ενδεικτικα θα ημουν ικανοποιημενος αν βαζατε το caption:
“Φωτογραφία απο τον Μιχάλη Φαμέλη (link στο http://www.flickr.com/photos/plagal/651771854/) με αδεια Creative Commons Atribution-Share Αlike (link στην αδεια: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en)”

Αν δεν κανετε κατι απο τα δυο παραπανω, παρακαλω να ελθετε σε περαιτερω επικοινωνια μαζι μου για να ελθουμε σε οικονομικο πλεον διακανονισμο, στον οποιο θα απαιτησω αμοιβη αντιστοιχη εκεινης που δινετε σε επαγγελματιες φωτογραφους για καποιο εργο τους.

Αν δεν κανετε τιποτα απο τα παραπανω θα με αναγκασετε να προβω σε οποιαδηποτε νομιμη ενεργεια απαιτειται για την προστασια της ιδιοκτησιας μου, συμπεριλαμβανομενης και της δημοσιευσης αυτης της ιστοριας στο blog μου και σε αλλα social media.

Με εκτιμηση,

Μιχάλης Φαμέλης

Απαντηση μηδεν, επανορθωση μηδεν. Γιαυτο και το ανεβαζω εδω, μπας και ντραπουνε.

Σημειωνω πως υπαρχουν τρια αντεπιχειρηματα αντιθετα στο δικιο μου. Το ενα ειναι περι fair use. Ομως η φωτογραφια μου δεν ειναι η μοναδικη που υπαρχει του γεγονοτος, υπαρχουν σχετικες φωτογραφιες πολυ καλυτερες απο τη δικη μου, ενω ταυτοχρονα, το σαιτ του ΣΚΑΙ ειναι εμπορικο, με διαφημισεις κτλ, οποτε η φωτογραφια δεν χρησιμοποιειται αποκλειστικα για ενημερωτικους ή εκπαιδευτικους λογους, αλλα και για κερδοσκοπικους. Το δευτερο ειναι του τρεχαγυρευε. Ε, ναι οκει, αλλα τουλαχιστον εγω τη δικη μου πλευρα της ιστοριας θα την πω μπας και ντραπουνε οπως ειπα και πριν. Το τριτο ειναι το και τι εγινε. Ομολογουμενως οντως χεστηκε η φοραδα σταλωνι, και εχουμε πολυ σημαντικοτερα ζητηματα να αντιμετωπισουμε σαν κοινωνια και ανθρωποι γενικοτερα. Αλλα εγω το προειδοποιησα απο πριν, μικρο το δικιο μου και μικρο το κακο που μου κανανε οι εγκληματιες, αλλα εγω εχω τα δικια μου και θα τα πω. Ωχου δηλαδη!

Επ’ ευκαιρια, ευχαριστω οσους εκαναν retweet το σχετικο μηνυμα μου στο twitter χτες 🙂

ΥΓ. Αντε να προσθεσω μια ακομα εναλλακτικη διεξοδο στους καναγιες που μ’αδικησανε, για τις ματαρες της Σιας και μονο: αμα πει η Σια Κοσιωνη οτι η φωτογραφια ειναι ωραια αλλα νταξει ειναι και λιγο κουνημενη, αλλα γλυκουλης ο φωτογραφος και αμα σκασει και ενα ωραιο χαμογελο, εγω πλεον προβλημα ουδεν και χαρισμα σας αλητηριοι. Σια μου δε λεω εσενα, τους υπολοιπους βριζω.

17 responses to “Μου φαγαν το μπιφτεκι μου.”

  1. xamogelo Avatar
    xamogelo

    πάει το μπιφτέκι!!! :-p και εμένα τα ίδια έκαναν κάποιες εφημερίδες στην κρήτη αλλά δεν μπήκα στην διαδικασία να ασχοληθώ.

  2. κόκκινο μπαλόνι Avatar
    κόκκινο μπαλόνι

    χαχαχαχαχαχαχχααχα
    ρε άτομο, ξεπουλάς τη φωτό για ένα χαμόγελο της Σίας;;;
    χαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ
    😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
    υ.γ. όλα τα δίκια του κόσμου έχεις, κι εγώ μαζί σου *για τη φωτό, όχι για τη Σια)! Μα τι τζαμπατζήδες όμως. Κι αν έκανες κάτι αντίστοιχο εσύ;

  3. L’Enfant de la Haute Mer Avatar
    L’Enfant de la Haute Mer

    Σιγά μη ντραπούν !
    Κάτι ιδέες που έχεις ..

  4. Кроткая Avatar
    Кроткая

    σιγά τη Σία ρε συ Πλαγκάλ!
    ουφ πια με τις ξανθιές!

    1. κόκκινο μπαλόνι Avatar
      κόκκινο μπαλόνι

      Φαγώθηκες και συ. Αφού όπως έχεις δει όλοι φάγαν το κολληματάκι τους μαζί της! Τι τους πας κόντρα;; Άντρες, πεταμένα λεφτά μετά τα 10 (χρόνια, ηλικιακά)

      1. Кроткая Avatar
        Кроткая

        μα δε μπορώ παιδί μου πια με την ξανθιά αλογομούρα!

  5. xamogelo Avatar
    xamogelo

    χμ.. έψαξα να βρω πια στο καλό είναι αυτή η Σια.. Χαλάρωσε βρε!!! Κάθε μέρα στον δρόμο βλέπεις πολύ ομορφότερες :-p βέβαια περνάω τον δεύτερο μήνα κλεισμένος στο σπίτι οπότε δεν μπορώ να το πω με σιγουριά μιας και έχω κάμποσο καιρό να βγω! αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ακόμα!!! :-p

    1. Кроткая Avatar
      Кроткая

      πες τα βρε Χαμόγελε, πες τα!!

      1. xamogelo Avatar
        xamogelo

        🙂

  6. Ksi Avatar
    Ksi

    egw lew na kanoume mia minisoula, na tsimpiseis kanena ekatomyriaki, kai meta na spoudazeis apo hobby!! afta mathaineis stin ameriki!! ama theleis, analamvanw na se ferw se epafi me tous swstous anthrwpous 🙂

  7. pandeaf Avatar
    pandeaf

    συμφωνω με το ξάδερφο!
    νομίζω ειναι καιρός να προχωρησεις στο επόμενο βήμα!

    αμαν πια με τη σια!

  8. plagal Avatar
    plagal

    Κοιτατε, εμενα οι μελαχροινες μαρεσουνε. Αλλα για τη Σια κανω εξαιρεση. Εχω το πρερογκατιβ και περι ορεξεως σπανακοτυροπιτα! 🙂

    @Ksi,pandeaf, “Επιφυλασσομαι παντος νομιμου δικαιωματος μου” λεμε.

  9. j95 Avatar
    j95

    Άλλος ένας που η τηλεόρασή του είναι 4:3 και δεν έχει κουμπάκι διόρθωσης για 16:9 με αποτέλεσμα να βλέπει τη Σία Κοσιώνη περίπου 30% λιγότερο κοντόχοντρη απ’ όσο είναι.

    1. plagal Avatar
      plagal

      Ε? Εγω απο το Σκαι Player TV τηνε καμαρωνω.

      1. j95 Avatar
        j95

        εντάξει φαντάζομαι γούστα είναι αυτά…

        1. j95 Avatar
          j95

          ή τέλος πάντων προσπαθώ να φανταστώ. 🙂

  10. espοir Avatar
    espοir

    Η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι που πληρώνουν τόσο κόσμο … για να χρησιμοποιήσουν τελικά, τη δική σου φωτό!
    Αυτό δεν είναι έμμεση παραδοχή της αχρηστείας τους;

Leave a comment