Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!

Διαβαζω στο tvxs: “είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς και πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ”. Και μου γυρνανε τα αντερα. Διαολε, τωρα τα θυμηθηκαμε τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ? Πού ηταν τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ οταν αλλοι βουλευτες μας δεν καταψηφιζαν …το ευρωσυνταγμα? Ή μηπως το τωρινο ευρωσυνταγμα ειναι λιγοτερο σημαντικο πολιτικα απο το τι εκανε ο Κυρκος και ο Φλωρακης πριν 20 χρονια? Ή μηπως τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακουμπανε την δεξια πτερυγα? Ή μηπως η περιφημη “ανανεωτικη κουλτουρα” υπαρχει μονο για να μπορουν να βγαινουν να μιλανε για διαλυση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ και παει λεγοντας? Στους ανανεωτικους, “ανανεωτικη κουλτουρα”, στον Κοροβεση οργανα και πολιτικες ευθυνες??

Και διαολε, ο Κοροβεσης μπορει μερικες φορες να ειναι ιδιορρυθμος, αλλα σιγουρα τον εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο την κομματικη γραφειοκρατια του ΣΥΝ. Γιατι ο Κοροβεσης δεν εχει καν το “ιδιον συμφερον” του κομματικου πατριωτισμου. Ενω απο την αλλη, το  λακωνικο “αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι” του Κυρκου, (απευθυνομενο σε ποιον? στον Κοροβεση! αναγκη ειχε ο Κοροβεσης να κατασκευαζει συκοφαντιες…) μου φαινεται πια τοσο μα τοσο πολιτικαντικο και τοσο αναξιοπιστο που δηλαδη αν αυτο το λενε “ανανεωτικη κουλτουρα”, να λεμε καλα που μας τελειωσε το ΚΚΕ εσωτερικου…

Οσο για την ταμπακερα, τα πραματα για μενα ειναι πολυ απλα: και μονη η συμμετοχη της Αριστερας σε τετοια κυβερνηση ηταν “σκανδαλο” και λαθος. Αν ειναι να μιλαμε πολιτικα, απο εκει ξεκιναμε. Απο εκει και περα, οταν καποιος ειναι στην κυβερνηση, η διαφθορα ειναι επομενη. Η εξουσια διαφθειρει, απλα πραγματα. Και αμα ειναι να πιασουμε την κουβεντα για το ποσο μας φθειρουν οι δηλωσεις του Κοροβεση, να πουμε και ποσο περισσοτερο μας εφθειρε η συγκυβερνηση ιν δε φερστ πλεις. Και τελοσπαντων, και πολιτικαντικα, τακτικιστικα και κομματοσκυλιστικα να το βαλεις κατω, η σωστη αντιδραση απο τον ΣΥΝ για μενα θα ηταν να πει ακριβως δικιο εχεις ρε Περικλη, ναι η εξουσια διαφθειρει και μαλακια μας που συμμετειχαμε στην κυβερνηση, αλλα αυτο ειναι πριν 20 χρονια και το ζητημα ειναι τι γινεται τωρα και ουτως η αλλως η οποια δικη μας ευθυνη στη διαφθορα τοτε ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την γαλαζοπρασινη τριακονταετια. Αντι γιαυτο το παιζουμε παλι μωραι παρθεναι και εσωτερικευουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ολη την απολιτικη ηθικολογια περι διαφθορας (και μονο σε αυτο βλεπω εγω ψεγαδι στις δηλωσεις του Κοροβεση).

Ε λοιπον οχι. Απλα και σταρατα: Ο “ανανεωτικος σταλινισμος” δεν θα περασει. Αν ο Κοροβεσης εξαναγκαστει σε παραιτηση ή αν εξοβελιστει απο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εγω τουλαχιστον θα πω γεια χαρανταν μαζι του.

Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!

φωτογραφια ειναι του Τασου Κορωνακη)

32 responses to “Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!”

  1. Snowball Avatar
    Snowball

    Ωραίος ρε plagal!!!

    Έγραψα κι εγώ κάτι σχετικό με την υπόθεση στο τελευταίο post μου αλλά εσύ τα είπες όλα…

    Εσύ αν εκπαραθυρωθεί ο Κοροβέσης θα τον ακολουθήσεις στην έξοδο κι εγώ με αυτά και με κείνα, πάνω που είχα αρχίσει να το σκέφτομαι, δεν με βλέπω να το ρίχνω στο ΣΥΡΙΖΑ…

  2. isatsitna Avatar
    isatsitna

    Νομίζω, πως ήταν λάθος η τοποθέτηση Κοροβέση για την Αριστερά και τη Siemens επειδή τη στηρίζει μόνο σε 2 άρθρα της Ελευθεροτυπίας. Θα μπορούσε να έχει πιο συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη θέση. Παλιός στην Αριστερά είναι, γνωστούς έχει, πράγματα γραφτήκαν εκείνη την εποχή, θα μπορούσε να εκφέρει μια πιο τεκμηριωμένη και αξιόπιστη άποψη. Πολιτική δεν γίνεται με αναφορές σε άρθρα αλλά σε γεγονότα. Και αν θέλετε, το σκάνδαλο (υπήρξε ή δεν υπήρξε χρηματισμός) υπάρχει από τη στιγμή που Μητσοτάκης-Παπανδρέου- Φλωράκης έδωσαν το πράσινο φως για τη σύμβαση.
    Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα συμφωνώ. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν η συμμετοχή της Αριστεράς στις κυβερνήσεις της εποχής.
    Χτυπιέται ο Κοροβέσης όχι μόνο για τη δήλωσή του για τη διαφθορά, αλλά λυρίως για το υπόλοιπο της συνέντευξης.

    1. plagal Avatar
      plagal

      Κοιτα, δεν ενστερνιζομαι αναγκαστικα τα οσα ειπε ο Κοροβεσης. Και γω θελω πολυ να δω τι στοιχεια υπαρχουν. Και αν δεν υπαρχουν τετοια στοιχεια, σιγουρα ο Κοροβεσης θα πρεπει να ανακαλεσει. Αλλα οχι και το κεφαλι του στο πιατο! Αυτο που εμενα με πειραξε ηταν το ποσο πολυ τσιμπησανε οι υπολοιποι, σα να μυγιαστηκανε λεμε, πραγμα που φαινεται απο το ποσο “θεσμικα” προσπαθησανε να απαντησουνε τη στιγμη που τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εχουν λειτουργησει για αλλες κι αλλες παρεκβασεις, πολυ πολυ σημαντικοτερες πολιτικα (οπως πχ το ευρωσυνταγμα).

  3. Temaxistis Avatar
    Temaxistis

    Ε Τ Σ Ι ακριβώς φίλε μου !!!

  4. teo55 Avatar
    teo55

    Δύο δήλωσαν ήδη πως … φεύγουν απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρε παιδιά, ξέρει κανείς πόσες ψήφους είχε πάρει ο Κοροβέσης?

    1. Snowball Avatar
      Snowball

      Παρένθεση: εγώ δεν ήμουν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα φλερτάκι είχαμε…

  5. L’Enfant de la Haute Mer Avatar
    L’Enfant de la Haute Mer

    έτσι όπως τα λες !!

    με την καλησπέρα μου

  6. plagal Avatar
    plagal

    Βασικα, μολις θυμηθηκα οτι ειμαι και …μελος του Κοκκινου! 🙂 Να ξεκαθαρισω λοιπον οτι τα παραπανω ειναι δικες μου αποψεις, το Κοκκινο δεν ξερω τι λεει (ειναι και ο Ατλαντικος στη μεση).

    Enfant, καλησπερα! 🙂

  7. piraktiri Avatar
    piraktiri

    Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!
    ΑΠΛΑ

  8. plagal Avatar
    plagal

    Δειτε και αυτο: http://www.radiobubble.gr/el/audio/5000/h

    ΑΚΟΥΣΤΕ τι ακριβως λεει, και πώς το λεει.

  9. teo55 Avatar
    teo55

    Δηλαδή, τί θέλει να πεί ο ποιητής κατά τη γνώμη σου?

  10. αστυάνακτας Avatar
    αστυάνακτας

    βρε παιδιά και γω δεν είμαι με την πρόταση να εκπαραθυρωθεί ο Κοροβέσης…άλλωστε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν εγγραφές…..πόσο μάλλον διαγραφές….αλλά δεν είναι κάπως περίεργο να ζητάμε την εκπαραθύρωση του Χατζησωκράτη και αυτού ακόμη του Τσίπρα….και εδώ την περίπτωση Κοροβέση να το βλέπουμε σαν ανανεωτικό σταλινισμό; και εξηγούμαι διαφωνώ με όλες τις δηλώσεις κυρκολεβέντηδωνκουβέληδων γιατί αυτοί με τη σειρά τους είναι από αυτή τη μπάντα τώρα…επαναλαμβάνω βαρέθηκα τις δηλώσεις των στελεχών….είναι όλοι υπό δοκιμή ας το ξέρουν….
    Διαβάστε: http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2009/08/blog-post_20.html

    1. plagal Avatar
      plagal

      Συντροφε Αστυανακτα, ειναι αληθεια οτι τοτε με το Ευρωσυνταγμα ειχα τσαντιστει και φωναζα για παραιτησεις απο την ΚΟ, αλλα δεν εδωσα καμια συνεχεια, γιατι εμαθα για την περιφημη ανανεωτικη κουλτουρα και λεω, νταξει, κατι ωραιο υπαρχει εδω το οποιο εγω δεν ξερω, ειμαι και μικρος, μη βιαζομαι θα μαθω. Αλλα βλεπω τωρα να μιλουν για οργανα και ευθυνες απο το πουθενα, και γιαυτο χολιαζομαι, γιατι τελικα ναι, κατανταει σταλινισμος (αν και την ταλαιπωρω τη λεξη ειναι η αληθεια)….

      Ουφ!!

  11. Zed Avatar
    Zed

    Πες τα ρε plagal…

  12. Σταύρος Avatar
    Σταύρος

    Αγαπητοί σύντροφοι, ας υπενθυμίσουμε ότι οι Κουβέλης και Λεβέντης (του οποίου η δήλωση περί “κατάστασης ευφορίας” ήταν απαράδεκτη) καταψήφισαν την Ευρωσυνθήκη, ενώ πριν πέντε χρόνια ο Κουβέλης όργωσε την Ελλάδα σε συγκεντρώσεις εναντίον του Ευρωσυντάγματος.
    Ας υπενθυμίσουμε ότι σε πολιτικά σκληρές (όχι σαν του Λεβέντη δηλ.) ανακοινώσεις για τις δηλώσεις Κοροβέση προέβησαν και τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την λεγόμενη “Ανανεωτική” Πτέρυγα, αλλά είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και της προοπτικής του. Ο ένας μάλιστα από αυτούς (που υπήρξε υπουργός της “Οικουμενικής” ) έχει ζητήσει σε μια καταλυτική του ανακοίνωση, “να υπάρξουν πολιτικά δικαιώματα των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” .
    Ας υπενθυμίσουμε ότι το ανακάτωμα πολιτικών ζητημάτων όπως η στάση απέναντι στην Ευρωσυνθήκη ή ο Πολιτικός Προσανατολισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με ζητήματα Ηθικής, χρηματισμού, και διαφθοράς, αποτελεί χαρακτηριστικό άλλων, πολύ απομακρυσμένων από εμας χώρων. κλπ. κλπ.
    Στα πρώτα, ο καθένας δικαιούται την άποψή του. Στα άλλα, θα συμφωνήσετε, απαιτείται προσοχή και τεκμηρίωση, αλλιώς πρόκειται για συκοφαντία.
    Ας μιλήσουμε για την “Συγκυβέρνηση” και την “Οικουμενική” και ας την (κατα)κρίνουμε όσο θέλουμε. Με πολιτικούς όρους όμως, όχι με “Αυριανικούς”.

    1. plagal Avatar
      plagal

      Εχεις οπωσδηποτε δικιο σ.Σταυρο οτι τσουβαλιασα ολους τους ανανεωτικους μαζι και οτι αφησα απεξω τους υπολοιπους. Αδικο και χαζο απο μερους μου και μονη δικαιολογια μου ειναι η τσαντιλα της στιγμης.

      Απο εκει και περα, θα συμφωνησω μαζι σου για τον “αυριανισμο” (στον οποιο αναγνωριζω οτι μαλλον υπεπεσα), με την επιφυλαξη οτι -κατα τη γνωμη μου- τα ζητηματα προσωπικης ηθικης ειναι παντα πολυ λιγοτερο σημαντικα απο τα καθαυτα πολιτικα ζητηματα.

      Στο συγκεκριμενο παντως με τον Κοροβεση, θα επιμεινω οτι το να ζητουν αποπομπες και μετανοιες στα “οργανα”, ειναι τραγικο. Και οπως και να εχει, τελικα ο Κοροβεσης μας δινει ακριβως την ευκαιρια να μιλησουμε επιτελους για το 89-90. Αν σκεφτοντουσταν στοιχειωδως σοβαρα οι του ΣΥΝ, αντι να εδιναν την εντυπωση στο πανελληνιο οτι “μυγιαστηκαν”, θα γυρναγαν εκει την κουβεντα.

  13. Κουβεντα καφενειου « Herr K.

    […] Τους είδαμε και τους νηφάλιους. Χίλιες φορές  πίτα και … […]

  14. espοir Avatar
    espοir

    Ασχέτως των προθέσεων του Κοροβέση, των παρασήμων του και της ταμπακιέρας, επικοινωνιακά τα έκανε … Νιαγάρας.
    Εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ χαροπάλευε στις ευρωεκλογές και κόντεψε να βρεθεί στα οπίσθια του Τρεμόπουλου [Jevus!! (c) Homer Simpson] και είπε αμάν να πάρει κεφάλι … ήρθε κι έδωσε ΗΛΙΘΙΑ (a.k.a. ατεκμηρίωτα, εύκολα να παραποιηθούν, εντελώς στον αέρα) “επιχειρήματα” στα κεντρικά ΜΜΕ που, άλλο που δεν ήθελαν!**
    Όχι βέβαια πως η δημόσια κατακραυγή από τον ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ βοηθά την κατάσταση. Όλοι αυτοί, τους οποίους διευκρινίζω ότι θεωρώ αξιόλογα άτομα, με τις δηλώσεις τους κατά του Κοροβέση, δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στον πολιτικό φορέα που “προστατεύουν”. Στην παρούσα φάση, καλύτερα να μασάνε, παρά να μιλάνε.

    ** Αν πάει για εκλογές η κατάσταση και αναγκαστούν να δίνουν το χρόνο που δικαιούνται τα μικρά κόμματα, θα τον εξαντλούν με ερωτήσεις για όσα είπε ο Κοροβέσης που δε θα οδηγούν πουθενά. Ενώ τα μεγάλα κόμματα, πληρώνουν και ορίζουν το θέμα συζήτησης.

    1. plagal Avatar
      plagal

      Ουφ, δικιο και συ συντροφισα!

      Σκατα τα καναμε παλι στο ΣΥΡΙΖΑ… 😦

  15. kaloutsiki Avatar
    kaloutsiki

    !!!!!!!!!!

  16. teo55 Avatar
    teo55

    Διαβάσατε σήμερα στην “Ελευθεροτυπία” τον Κοροβέση? Ο άνθρωπος … δίνει λογαριασμό μόνο στον εαυτό του. Ούτε κάν στους ψηφοφόρους του! Αυτή κι άν είναι “αριστερή” ηθική. “Αριστερές τρίχες” όπως γράφει κι ο Θανάσης Καρτερός…

  17. Σταύρος Avatar
    Σταύρος

    @espoir
    Έχεις δίκιο σύντροφε/σα.
    Ο Κύρκος αναφέρθηκε ονομαστικά. Ο Κουβέλης ήταν γραμματέας της ΕΑΡ (αναφέρθηκε ξεχωριστά και η ΕΑΡ), Ο Δραγασάκης ήταν υπουργός, ο Στρατούλης συνδικαλιστής στον ΟΤΕ, καταγγελτής των εν λόγω συμβάσεων. Είχαν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, με τον τρόπο που ο καθένας επέλεξε. Άντε μια δήλωση ακόμα από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, και μία από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που μετέχει ο Περικλής.

    Η Σάρα, η Μάρα, το κακό συναπάντημα, η κουτσή Μαριώ, οι Γύφτοι, η μύγα που απέκτησε ότι απέκτησε και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις τι ήθελαν και φύτρωσαν;

    Οι χαρακτηρισμοί είναι μεταφορικοί μόνο για το συγκεκριμένο επεισόδιο, και χάριν αστεϊσμού. Εξ’ άλλου κάποιοι από τους δηλώσαντες με τιμούν με την φιλία τους.

    Ελπίζω, να συνεννοήθηκε με τον Περικλή ο Αλαβάνος, πριν κάνει την δήλωσή του.
    Σκεφτείτε να επιμείνει στο πνεύμα του σημερινού του άρθρου ο Περικλής και να μη “αποκαταστήσει όλα τα πρόσωπα τα οποία έχουν θιγεί.”

  18. rizospaths_ananeotikos Avatar
    rizospaths_ananeotikos

    Κλασσικό κείμενο επιπόλαιας ανάλυσης και σκέψης του Κοροβέση.Πολύ εύκολα συνδέει τ’ ασύνδετα.Τον ολοκληρωτικό σταλινισμο με τα εκατομμύρια σφαγιασθέντων και την μια αποστολή του Συν στην Κίνα για να μιλήση στο τέλος για ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ!!!.Πολυ εύκολα ρίχνει λάσπη.Μονίμως διαψεύσεις ζητάει.Ορθολογισμός δέν υπάρχει .Τα ίδια όπως και στην καταγγελία του για την SIEMENS. Άκριτος και θρασύς.Ούτε οι πιό ακραίοι πολιτικοί αντίπαλοι δέν έχουν μιλήσει έτσι. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι να τραβήξει το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του απο ΜΜΕ.ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ χαρακτηρα είναι η πολιτική του σκέψη και πρακτικη του όταν χωρίς να δέν θέτει το ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΦΈΡΕΤΑΙ στα ΜΜΕ λέγοντας ανυπόστατα.Αυτός πηγαίνοντας στην Κούβα είναιανανεωτικος σταλινικός; η όταν “Στα καλά καθούμενα, όλοι εμείς που αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας ως ΣΥΡΙΖΑ, βρεθήκαμε στις αρχές αυτού του αιώνα στην δεκαετία του ΄30 στην ΕΣΣΔ” ήταν σταλινικός;
    To Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση! θα είχε νόημα εάν ο ίδιος προάσπιζε τον εαυτό του καλλιεργόντας την πολιτική κριτική του σκέψη.Είναι γνωστός ο διαχρονικά προβληματικος του χαρακτήρας. Μεχρι εδω μαζι του.Ελευθερια υπάρχει όσοι θέλουν να τον ακολουθήσουν. Οι υπόλοιποιδεν του χρωστάμε τίποτε να τον πληρώνουμε, τζάμπα μάγκα.

  19. Σταύρος Avatar
    Σταύρος

    @plagal
    λες
    -Απο εκει και περα, θα συμφωνησω μαζι σου για τον “αυριανισμο” (στον οποιο αναγνωριζω οτι μαλλον υπεπεσα), με την επιφυλαξη οτι -κατα τη γνωμη μου- τα ζητηματα προσωπικης ηθικης ειναι παντα πολυ λιγοτερο σημαντικα απο τα καθαυτα πολιτικα ζητηματα.-

    Δεν ήσουν εσύ σύντροφε που έπεσες σε “αυριανισμό” για να εκφράσεις αντίθεση στην Συγκυβέρνηση και στην Οικουμενική.

    Τα ζητήματα προσωπικής ηθικής είναι λιγότερο σημαντικά από τα καθαυτό πολιτικά ζητήματα για εμάς που δεν κατηγορηθήκαμε για χρηματισμό.
    Έλα όμως στην θέση αυτού που πέφτει απάνω του τέτοια σκιά αμφιβολίας!
    Τέλος είναι εξαιρετικά μεγάλο πολιτικό ζήτημα η τοποθέτηση και της Αριστεράς στο κάδρο των σκανδάλων της Siemens.
    Το ότι αφορά το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ μόνο του και όχι απαραίτητα τις άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία σημασία, επειδή αυτά τα πράγματα παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Βλέπε και την “διαχείριση” των σημερινών δηλώσεων του Γιάννη Μπανιά.

  20. nileas Avatar
    nileas

    η ηθικολογια του συν μου προκαλει ερωτηματα.Οταν υπαρχουν κατηγοριες ”ανοιχτες” για συγκεκριμενα ζητηματα το να απαντας επικαλουμενος ηθικες(ανηθικες) τοτε η κατι υπαρχει και μας καιει η το γυρισαμε στον χριστιανισμο
    .Κανενα ζητημα δεν κλεινει αναπαντητο.
    Παντως σε θεμα ηθικης εμπιστευομαι πιο πολυ τον περικλη που στην μεχρι σημερα βουλευτικη του θητεια εχει θεσει ζητηματα που ο Συν για καθαρα μικροκοματικους λογους δεν εχει αγγιξει (βλ. Ποτα μεσσηνιας)
    Κατω τα χερια απο τον περικλη λοιπον που αντιθετα με σας ανεραστοι ΚΚεδες ξερει ν απολαμβανει ενα ποτηρι κρασι και να μην κοταει να μιλησει για τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!

    υΓ Ισως το κεφαλαιο ΠΟΤΑ \Μεσσηνιας και σχεσεις με ΣΥΝ
    εχει πιο πολυ ενδιαφερον για διερευνηση…και δεν παει και 19 χρονια πισω …
    Αντε απεκτησαν και οι κοματοπατερες ηθικη ΟΥστ!!

  21. manitaritoubounou Avatar
    manitaritoubounou

    Αν και καθυστερημένος λόγω …. “σιωπής’ καλοκαιρινής, συστρατεύομαι μαζί σου.
    Κάτω τα χέρια από τον Περικλή.

  22. manitaritoubounou Avatar
    manitaritoubounou

    Εννοώ βεβαίως τις διάφορες προτάσεις στον ΣΥΝ για προσωπική απόφαση αυτο-καταστροφής του.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν έχει ηθική συνοχή και οι τάσεις τελικά δεν είναι τρείς, “είναι χίλιες δεκατρείς”…

    Δυστυχώς θα πληρώσει πολλά χρεωστούμενα γραμμάτια λόγω “σταλινισμού” και “νεο-σταλινισμού”….

    Παραολουθούμε οι “απέξω” με … δέος….

  23. kolompoykis Avatar
    kolompoykis

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ (απ την αριστερα)

  24. stewie-griffith Avatar
    stewie-griffith

    Τα περισσότερα από όσα είπε ο Κοροβέσης προσωπικά τα πιστεύω, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι έπρεπε να κατέβει και να τα πει με στοιχεία και όχι μόνο με κάτι άρθρα 19 χρόνια παλιά. Αν δεν έχει στοιχεία τότε δεν έχει δικαίωμα να κατηγορεί.

    Έτσι που το έκανε όμως δεν τον βλέπω να μπορεί να μαζέψει την ζημιά που προκάλεσε και στον εαυτό του και στον χώρο που εκπροσωπεί.

    Στον εαυτό του γιατί δεν δικαιολογείται αν ήξερε εδώ και τόσα χρόνια τι έκαναν οι του ΣΥΝ στην οικουμενική κυβέρνηση να κατεβαίνει συνηποψήφιος στον ίδιο συνδυασμό. Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ υποκριτικό.

    Και στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν και πιο πριν (τα ΜΜΕ, την εισαγωγή και της αριστεράς στην υπόθεση Siemens που όλοι ξέρουμε οτι οι ευθύνες της είναι μηδενικές κλπ).

    Τώρα στο θέμα της απαίτησης για παραπομπή του στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα μου φαίνεται αστείο. Ότι “κυρώσεις είναι να του επιβληθούν” (και σε αυτόν και σε αυτούς που κατηγόρησε). Θα τις επιβάλει ο κόσμος με την ψήφο του ή μη. Τα υπόλοιπα είναι για την κατανάλωση.

  25. tsalapeteinos Avatar
    tsalapeteinos

    Επί της ουσίας έχεις δίκιο. Η συμμετοχή του εννιαίου τότε ΣΥΝ στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα ήταν ένα ιστορικό λάθος. Η δε ιστορία του Κοροβέση έχει δείξει την αξία και ποιότητα του ανδρός. Το λάθος του ήταν… επικοινωνιακό, καθώς είναι άπειρος και ανεπιτήδευτος σε αυτό το είδος (μικρο)πολιτικής. Σε μια δύσκολη συγκυρία για το ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε σε ακόμα δυσκολότερη θέση, προφανώς άθελα του, και σε λίγο ευκολότερη θέση μερικούς άσπονδους “συντρόφους” που βρήκαν την ευκαιρία να τον καταδείξουν ως αποδιωπομπαίο τράγο. Ακόμα κι έτσι, κάθε στενωπός είναι ευκαιρία για αυτοκριτική. Και πρώτα για την ηγεσία.

  26. Σταύρος Avatar
    Σταύρος

    Και εγώ πιστεύω τα “περισσότερα που είπε ο Κοροβέσης”. Η ένστασή μου είναι, ότι ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΏ την ερμηνεία τους.

    Μια τετραμελής τεχνική επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε εκτός συνήθων νομικών διαδικασιών μετά από πίεση των Συνδικαλιστών που μετείχαν σε κόμματα του “Ενιαίου ΣΥΝ”, απεφάνθη ότι ο ήδη τελειωμένος διαγωνισμός μπορούσε να είναι φτηνότερος κατά 6δις δρχ.
    Ήταν λοιπόν προς το συμφέρον του εργολάβου είτε να πιέσει (και να χρηματίσει για αυτό) να εκτελεστεί ο αρχικός διαγωνισμός που του είχε κατοχυρωθεί, είτε να απειλήσει με δικαστικές προσφυγές και ποινικές ρήτρες, αν κηρύσσονταν, εκ των υστέρων, “άγονος”.
    Αν το δούμε ψυχρά, για την αποδοχή εκ μέρους του εργολάβου να εκτελέσει με χαμηλότερες τιμές μέρος μόνο έργου που είχε ήδη κερδίσει και να έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό για το υπόλοιπο, δεν χρειάζεται να δωροδοκηθεί κανείς.
    Θα μπορούσε κάλλιστα, με πολύ λιγότερο από τα 5δις που λένε οι παπαριές του Βότση, να κάνει την δουλειά του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. (Δεν θα …έπερνε τον Ολυμπιακό απαλλαγμένο από χρέη όμως)

Leave a comment