Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

GtP kavala

Και αφου εχει γινει χαμος και πανικος με την Ελευθεροτυπια και τις υποψηφιοτητες Ρουμπανη και Σταθη, παμε και αρχιζουμε τις κωλοτουμπες. Ειναι λεει ο Σταθης …”εθνικιστης” και δε μας κανει για επικεφαλης του Επικρατειας. Ρε παμε καλα? Σα να λεμε οτι παιζουμε μπασκετ, ταπωνουμε τον αντιπαλο ψηλο, κανουμε τον γαματο αιφνιδιασμο, βγαζουμε μπροστα τον δικο μας ψηλο μονο του για να καρφωσει και στο τελος δεν του δινουμε πασα. Shooting ourselves in the foot once again δηλαδη, και ελεος!

Και περα απο το “επικοινωνιακο” της υποθεσης δηλαδη, τι παει να πει “εθνικιστης”? Ειναι μηπως ο Σταθης περισσοτερο “εθνικιστης” απο τον Αλαβανο ή το ΔΗΚΚΙ? Μπορει να διαφωνω και εγω σε διαφορα σημεια, αλλα τουλαχιστον, γαμωτο δηλαδη, οταν απεναντι εχεις πυροβολημενους σαν αυτους του ΛΑΟΣ ή την Κανελλη, ενας ανθρωπος σαν τον Σταθη στη βουλη ειναι αν μη τι αλλο χρησιμος! Και σε καθε περιπτωση, το ντισκουρς περι εθνους, εθνους-κρατους και παει λεγοντας, πρεπει καποια στιγμη να το βαλουμε και στη δικη μας ατζεντα, περα απο χαρακτηρισμους.

Ναι, οι εκλογες μας βρηκαν σε κακο σημειο, οσον αφορα τις δημοκρατικες μας λειτουργιες και τον εσωτερικο μας διαλογο. Μακαρι να ειχαμε περισσοτερο χρονο να ειχαμε φτιαξει δημοκρατικες δομες και διαδικασιες για συλλογικες αποφασεις μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα γαμωτο, για αλλη μια φορα, φαινεται σαν να εχουμε περιπεσει και διαφθαρει σε μια αρρωστημενη κατασταση πολιτικης των διαδρόμων. Αυτη ειναι η δημοκρατικη, ριζοσπαστικη Αριστερα που θελουμε?

Απαλευτοι ειμαστε…

36 responses to “GtP kavala”

  1. aeo Avatar
    aeo

    επειδή bloggίζομαι αυτές τις μέρες (εξεταστική γαρ + 10δες κρυφές διαδικασίες στον συν/σύριζα), άμα κοιτάξεις τριγύρω θα βρεις και το ελεεινό κείμενο στήριξης κκε/παπαθεμελή του στάθη για τις ευρωεκλογές (ληγμένα έπαιρνε;).

    το θέμα δεν είναι ότι δεν του δώσανε πάσα του ψηλού, το θέμα είναι ότι τον βγάλανε… οφσάιντ. Γιατί παπαγαλίζουμε εδώ και 10 μέρες ότι ο στάθης θα είναι επικεφαλής και ξάφνου δεν είναι. Άλλο ένα από τα συνεχόμενα λάθη των νέων προεδρικών της κουμουνδούρου…

    1. plagal Avatar
      plagal

      Σωστη η ατακα με το οφσαιντ.

  2. Db0 Avatar
    Db0

    Άσχετο αλλά είμαι περίεργος γιατί λες την Κανέλλη πυροβολημένη. Δεν την ξέρω καθόλου αλλά έχω ένα φίλο που μια νύχτα μου έλεγε οτι μόνο η Κανέλλη αξίζει απο το ΚΚΕ. Έχεις κάνα αξιόλογο λινκ;

    1. plagal Avatar
      plagal
      1. Db0 Avatar
        Db0

        Δεν με βοηθάς ρε αδελφέ; Που να κολυμπήσω εκεί μέσα και τι να πρωτοδιαβάσω. Καλά άστο 🙂

        1. Db0 Avatar
          Db0

          Εγκχ, Τελεία και Ερωτηματικό επάνω αντεστραμένα περικαλώ.

  3. Prokopis Doukas Avatar
    Prokopis Doukas

    “Άλλο ένα από τα συνεχόμενα λάθη των νέων προεδρικών της κουμουνδούρου…”

    Η φράση τα λέει όλα…

    1. aeo Avatar
      aeo

      και ποιοι είναι τελικά αυτοί οι νέοι προεδρικοί;
      μιλάμε για καρίτζη και κορωνάκη που όσο ξέρω είναι οι νέοι στην πολιτική γραμματεία και τους 5-10 της νεολαίας που πέρασαν στην ΚΠΕ στο τελευταίο συνέδριο με το αριστερό ρεύμα (δεν χρειάζεται φαντασία για να τους βρείς, κάνε diff με τα προηγούμενα αποτελέσματα :P)

      έχει ενδιαφέρον ότι τόσα blogs κατηγορούν χωρίς να κατονομάζουν

  4. j95 Avatar
    j95

    Ειναι μηπως ο Σταθης περισσοτερο “εθνικιστης” απο τον Αλαβανο ή το ΔΗΚΚΙ?

    Κάργα.

  5. Snowball Avatar
    Snowball

    Επειδή δεν το έχω, ο Αλαβάνος πότε έγινε “εθνικιστής”?

    1. plagal Avatar
      plagal

      Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι διαφωνω με την χρηση του “εθνικιστης” τοσο στην περιπτωση του Σταθη, οσο και του Αλαβανου. Για τον Αλαβανο το εχω ακουσει για παραδειγμα σε σχεση με τη σταση του στο σ.Αναν, αλλα και για αλλα πραγματα (Τουρκια πχ).

      1. Snowball Avatar
        Snowball

        Μια χαρά είναι οι θέσεις του Αλαβάνου για σ.Ανάν και Τουρκία…
        Μην τρελαθούμε εντελώς, έχουμε βγάλει όλο τον κόσμο εθνικιστή, ήμαρτον…

  6. philalethe00 Avatar
    philalethe00

    Φίλε plagal, παρ’ό,τι περασμένη η ώρα, ερεθιστικές άκανθες είναι πάρα πολλές. 🙂

    Κατ’αρχάς, ο Στάθης ήταν σε εκείνο το κείμενο υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ πρωτίστως, και μετά ΔημΑν, και αυτό βασικά λόγω προθέσεων Παπαθεμελή. Τώρα, γιατί είναι πανάθλιο αυτό, τι να πω πια, να ρωτήσουμε την τάξη-μεσσία, το προλεταριάτο, δηλαδή τους ημερομισθίους βιομηχανικούς εργάτες στους οποίος αποκαλύπτεται η επαναστατική αλήθεια; Ή μήπως να ρωτήσουμε την libertarian ακροδεξιά μας, Βασιλάκη, Μίχα, Μάνο και Ανδριανόπουλο, και τους σημιτικούς του ελλαδικού υπαρκτού εκσυγχρονισμού μας; Δεν είναι κακή ιδέα.

    Δεύτερον, η Κανέλλη είναι όντως από τα ελάχιστα στελέχη που αξίζουν του ΚΚΕ. Ο Μπογιόπουλος ένα ακόμη. Οι άλλοι, δυστυχέστατα και πλειοψηφικά, οι “γραφειοκράτες”, ζουν το σταλινομαρξιστικό και ολίγον χρουστσωφικό τους matrix.

    Τρίτον, “ο Σταθης …”εθνικιστης” είναι, λέει, προχθες(πια) και ο αγαπητός μας κος Σωμερίτης στο “Βήμα”. Πρώτος αυτός, νομίζω, έδωσε το… “σύνθημα”.
    Εγώ, από τους φίλους που έχω στον ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα στις μικρές συνιστώσες που διαφώνησαν, μπορώ να κατανοήσω σε βάθος τις διαφωνίες τους για την πρώτη θέση του Επικρατείας. Για ορισμένους από αυτούς, ο IOS είναι η ριζοσπαστική φωνή της Ελευθεροτυπίας, ενώ πολλοί από όσους κάνουν αντικατοχικές και πατριωτικές πορείες για την Κύπρο είναι ούτε λίγο ούτε πολύ φασίστες.

    Γενικά, νομίζω, ότι το “έχουν χαμένο” κυριολεκτικά τα αριστερά κόμματα και κομματίδια. Να πάνε στο 1-1,5%(και ίσως είμαι γενναιόδωρος) όσο είναι η απήχησή τους αν εξαιρέσουμε τα κοινωνικά θέματα και ένα μέρος από τα δημοκρατικά, αυτό οιονεί θέλουν και “ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνη” και θα ήταν ευεργετικό για όλους… Είδε κανείς την άλλη την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε “ρίψασπις”; Είναι σαν να βγαίνουν αντιδράσεις αναδρομικά για την “ουσιαστικά αντεθνική” και “εθνικά μειοδοτική” κατά Ανδρέα Παπανδρέου εθνικοφροσύνη και την Χούντα που έληξε το 74, έτσι δεν είναι;

    1. aeo Avatar
      aeo

      όποιος πιστεύει ότι η κανέλλη αξίζει, ή δεν είναι αριστερός ή δεν έχει κάτσει ποτέ να ακούσει πίσω από τα decibel

      για τον μπογιόπουλο δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα, είναι πάρα πολύ καλός

      1. philalethe00 Avatar
        philalethe00

        “ή δεν έχει κάτσει ποτέ να ακούσει πίσω από τα decibel”
        Όπερ μεθερμηνευόμενον; 🙂

        Φίλε, τις απόψεις της Κανέλλη τις γνωρίζω καλά. Και στον Δεκέμβρη, πάνω-κάτω τα ίδια με τους άλλους ΚΚΕδες -πλην Ρούση- είπε. Όπως γνωρίζω και γιατί ορισμένοι δυτικότροποι και αγράμματοι, εν πολλοίς, δυστυχώς, παρ’ότι αγαπητοί, αριστεριστάδες/”αναρχοαυτόνομοι” δεν …”την πάνε”.

        Δεν σε βάζω στην ίδια κατηγορία. Αν θες, μπορείς να αναπτύξης, για να συνεννοηθούμε, τουλάχιστον.

        “για ποιο λόγο το ΚΚΕ διαδήλωσε ενάντια στους εβραίους της Θεσσαλονίκης;;;”
        Αι, μα αφού είναι αντισημίτες, αγαπητέ. Και ξέρεις τι έγκλημα είναι να είσαι αντι-Σημίτης, έτσι; 🙂 Κατά τα λοιπά, βλέπε παραπάνω. Φιλικά.

        1. aeo Avatar
          aeo

          λέω απλά ότι η κανέλλη είναι καλή στο να φωνάζει, αλλά από πολιτική ουσία μηδέν στα λόγια της. μας εντυπωσιάζει ως τηλεθεατές ο τρόπος και δυσκολευόμαστε να δούμε την ουσία. δες ή διάβασε μπογιόπουλο για πιο μεστό λόγο – αν και αυτός έχει αυτό το φοβερά θυμωμένο ύφος.

  7. xamogelo Avatar
    xamogelo

    καταρχάς αν είναι (δεν ξέρω) αργά το καταλάβατε… έλεος δηλαδή.
    Εννοώ του λέτε να κατέβει και ύστερα το αλλάζεται;;; Εγώ πάντως θα σας έβριζα.

  8. xamogelo Avatar
    xamogelo

    εμένα η κανέλη δεν μου αρέσει. Την άκουσα τον δεκέμβρη και έβριζα το ΚΚΕ ύστερα…
    Το συζήτησα με έναν κνίτη και μου είπε ότι πιάνει ένα κόσμοκ αι τον τραβάει από καρατζαφέρηδες κτλ. Αν αυτό ισχύει τότε είναι μια συζήτηση αν έχει νόημα να κατεβαίνει με το ΚΚΕ. Αν όχι τότε κακώς.

  9. exiled Avatar
    exiled

    Ασόβαρες πρακτικές. Χαμηλά η μπάλα για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση. Παραγοντίσκοι. Αλήθεια, πώς γίνεται να κάνεις πρόταση και να τον ξεσηκώνεις τον άλλον, χωρίς να έχεις πάρει την έγκριση από το όργανο της κομματικής συμμαχίας, στην οποία ανήκεις; Ως τι του κάνεις πρόταση; Ασόβαρος και ο Τσίπρας. Μαριονέτα, μέσα από τις εξελίξεις.

  10. Abravanel Avatar
    Abravanel

    Δεν το περίμενα αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αντισώματα στο ΣυΡιζΑ. Ο Στάθης είναι τόσο “χρήσιμος” στο ΣυΡιζΑ, όσο η Κανέλλη στο ΚΚΕ ή ο Καρατζαφέρης στη ΝΔ.

    Ο Στάθης είναι τόσο “αριστερός” και “αντιρατσιστής” όσο το ΚΚΕ που διαδήλωσε ενάντια στους εβραίους της Θεσσαλονίκης το 2006 ή τους αριστερούς που επιχείρησαν να χαλάσουν την συναγωγή της Λάρισας.

    1. xamogelo Avatar
      xamogelo

      για ποιο λόγο το ΚΚΕ διαδήλωσε ενάντια στους εβραίους της Θεσσαλονίκης;;;

      1. Abravanel Avatar
        Abravanel

        Γιατί η εβραϊκή κοινότητα της πόλης είχε διαμαρτυρηθεί για την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος κατά την διάρκεια διαδήλωσης την προηγούμενη μέρα που διοργανώθηκε από το ΚΚΕ και την Νεολαία του Συνασπισμού.

        Η διαδήλωση κατέληξε σε αποκλεισμό των γραφείων της ΙΚΘ.

        Αλλωστε σύμφωνα με στελέχη του ΚΚΕ όπως ο Χουρμουζιάδης οι εβραίοι έριξαν τους Δίδυμους Πύργους, ενώ σύμφωνα με την Α.Παπαρήγα για τις επιθέσεις σε συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη υπεύθυνες είναι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και όχι ισλαμικές οργανώσεις.

        1. xamogelo Avatar
          xamogelo

          “Γιατί η εβραϊκή κοινότητα της πόλης είχε διαμαρτυρηθεί για την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος κατά την διάρκεια διαδήλωσης την προηγούμενη μέρα που διοργανώθηκε από το ΚΚΕ και την Νεολαία του Συνασπισμού.”
          Συγνώμη αλλά κάτι δεν μου παέι καλά… διοργάνωσε το ΚΚΕ ΜΑΖΙ με τον Συνασπισμό εκδήλωση;;; εδώ πέρα ίδια πορεία δεν μπορούν να κάνουν 17Ν και οργάνωσαν και εκδήλωση?
          Σόρρυ αλλά μου φαίνεται κουφό. Μήπως έιναι ράδιο αρβύλα? Ή μήπως είναι κάποια άλλη αριστερή οργάνωση και την περάσατε για ΚΚΕ?

          Τι έκαναν δηλαδή και βεβήλωσαν το μνημείο του ολοκαυτώματος και για τί διαμαρτυρόταν?

          Επίσης λες ότι σύμφωνα με τον Χουρμουζιάδη(δεν τον ξέρω τον κύριο αλλά υποθέτω ΚΚΕ) και την παπαρήγα έχεις κάποια λινκ που να το πιστοποιούν; Εννοώ γενικά όταν μου λέει κάποιος ο τάδε είπε ή έκανε αυτό δεν το πολυ εμπιστεύομαι.

  11. Abravanel Avatar
    Abravanel

    Χουρμουζιάδης Γεώργιος (Εξελέγη βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης με το Κ.Κ.Ε. στις εκλογές του 2000 και του 2004 – Πηγή: Βουλή των Ελλήνων)

    Δεν θα ενδιέφερε ποσώς το απίστευτο παραλήρημα του Γ. Καρατζαφέρη,[…για τους εβραίους που έριξαν τους Δίδυμους Πύργους…] αν η φήμη, της οποίας υπήρξε ο βασικός μοχλός στην Ελλάδα, δεν εμφανιζόταν περίπου ασχολίαστη σε αρκετές εφημερίδες («Αδ. Τύπος» Μήτση 22/9, «Βραδυνή» 22/9, «Παρόν» 23/9, «Espresso» 24/9 κ.ο.κ.) και σε κάμποσα κανάλια, κι αν δεν τη στήριζαν πολιτικοί, όπως ο Ευγ. Χαϊτίδης της Ν.Δ., και καθηγητές, όπως η Μαρία Τζάνη και ο Γιώργος Χουρμουζιάδης (ΚΚΕ). – Ιος, Ελευθεροτυπία

    Παπαρήγα Αλέκα
    Επί των βομβιστικών επιθέσεων κατά εβραϊκών συναγωγών στην Κων/πολη το 2003 η κ.Παπαρήγα δήλωσε:

    «Πέρα από τη λύπη και τη συναισθηματική φόρτιση που διέπει τον καθένα και την κάθε μία υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά. Όλη αυτή η ιστορία μου φαίνεται ότι έχει και κάτι το στημένο. Βεβαίως, ομολογώ ότι δεν μπορώ να το αποδείξω. Αλλά ξέρετε δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτά τα γεγονότα υπηρετούν απλώς την έκφραση μιας αγανάκτησης γύρω από ένα πρόβλημα κοινωνικό. Η πρώτη βομβιστική ενέργεια μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη μεριά της κυβέρνησης του Ισραήλ και οι σημερινές ενέργειες μπορούν να αξιοποιηθούν θαυμάσια από τους Αμερικανούς και τη Μεγάλη Βρετανία. Εκτός εάν –και αυτό με ερωτηματικό, πρέπει να περιμένουμε – έχει να κάνει με εσωτερικούς σχεδιασμούς στην Τουρκία.»

  12. Abravanel Avatar
    Abravanel

    Η “αντιπολεμική” διαδήλωση που οδήγησε στον βανδαλισμό του Μνημείου του Ολοκαυτώματος με αφορμή τον πόλεμο στο Λίβανο αναφέρεται στο στο in.gr, χωρίς κουβέντα για το επισόδειο.
    Η εβραϊκή κοινότητα διαμαρτύρεται – ενδεικτικά παραθέτω την Καθημερινή η οποία μιλάει για “Διαμαρτυρίες Ισραηλινών” (!).
    To KKE, μέσω του ΠΑΜΕ, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις και λέει οτι οι εβραίοι προκαλούν.
    H γενναία απάντηση των δημοκρατικών πολιτών ήταν στην επόμενη διαδήλωση να μπουκάρουν στην Στοά Χιρς και να αποκλείσουν τα γραφεία της κοινότητας – μια γενναία πράξη των ελλήνων χριστιανών κομουνιστών – πηγη: Ριζοσπάστης.

    H Νεολαία του Σύριζα συμμετείχε στο πρώτο βανδαλισμό, ενώ μετά δεν συμμετείχε στην διαδήλωση ενάντια στην εβραική κοινότητα. Από την άλλη όμως αρνήθηκε τον Δεκέμβριο, όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν (εδώ μια άκρως κομουνιστική και σχεδόν απελπισμένη επίκληση), να συμμετάσχει στις τελετές Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

    Δεν έχω σύνδεσμο για την κοινή συμμετοχή ΚΚΕ και Νεολαίος Σύνασπισμού – για να σε αποζημιώσω να σου παραθέσω σύνδεσμο για τον Νομάρχη Χανίων του Συνασπισμού που απείλησε με λαϊκές αντιδράσεις αν ξαναλειτουργούσε η εβραϊκή συναγωγή αφού φοβόταν το Παγκόσμιο Εβραικό Κεφάλαιο, (sic).

  13. a8lios Avatar
    a8lios

    @Abravanel
    Άντε ας μην πάρω σαν πηγή πληροφόρησης το Ρίζο.
    Ας πάρω το λινκ που έβαλες στην Καθημερινή:

    “Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδίκασε με ανακοινωσή της την ενέργεια διαδηλωτών του ΠΑΜΕ να τοποθετήσουν αφίσες και εικόνες από τη φρίκη του πολέμου στον Λίβανο στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, μετά το τέλος πορείας που πραγματοποίσαν προχθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης. Χαρακτηρίζει την ενέργεια «προσπάθεια βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων»”

    Δηλαδή αν αυτό είναι “αντισημιτισμός” και “βεβήλωση”, τί να πώ;
    Ναι ρε Abramavel, το σύγχρονο ολοκαύτωμα ΕΙΝΑΙ αυτό που τραβάνε για δεκαετίες οι Παλαιστίνιοι και εκείνη την περίοδο οι κάτοικοι του Λιβάνου, και γι αυτό το λόγο ήταν απόδοση τιμής στα θύματα του ναζιστικού ολοκαυτώματος ό,τι έκανε εκεί το ΠΑΜΕ.
    Και η ισραηλική κοινότητα έπρεπε να είναι ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

    Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

    Αν τέτοιοι είναι οι εθνικισμοί που φοβάσαι εσύ και ίσως όσοι απέκλεισαν το Στάθη, ε, ας ζήσει ο εθνικισμός γαμώ τη κοινωνία μου!
    Έλεος πια, θα τρελαθούμε τελείως!

    Άκου αντισημιτισμός…

    1. plagal Avatar
      plagal

      Κανεις κατα τη γνωμη μου ενα σημαντικο λαθος: αυτα που τραβανε οι Παλαιστινιοι και γενικοτερα οι γειτονες του Ισραηλ *δεν* ειναι ολοκαυτωμα. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι αποτροπαια, απανθρωπα, καταδικαστεα και εγκληματικα ή οτι ο αγωνας μας εναντια σε αυτα πρεπει να ειναι λιγοτερο εντονος ή και οτι το Ισραηλ δεν επρεπε να καθεται στο σκαμνι του κατηγορουμενου για εγκληματα πολεμου ή και κατα της ανθρωποτητας. Ομως ειναι πολυ λαθος να κολλαμε την ταμπελα του ολοκαυτωματος ή της γενοκτονιας ευκολα αποδω κιαποκει.

      Για την περιπτωση της Θεσσαλονικης, νομιζω οτι η Ισραηλιτικη κοινοτητα εχει δικιο. Παρα τις διαφορες, ο ακτιβισμος στο μνημειο ειναι κατα τη γνωμη μου στην ιδια κατηγορια με αυτην την περιπτωση. Και οπως και να’χει, αυτου του ειδους το θολο μπερδεμα των εννοιων εβραιος, Ελληνας εβραιος, Ισραηλινος, φασιστας Ισραηλινος και παει λεγοντας δεν χρησιμευει σε τιποτα και μαλλον κακο κανει.

  14. xamogelo Avatar
    xamogelo

    @Abravanel
    σου είπα ότι δεν είχα το χρόνο να το διαβάσω και να απαντήσω πριν την τετάρτη… που το κόβω να γίνεται τπτ παρασκευή ή σάββατο. Όπως και να έχει. Αυτό που θέλω να πω έιναι ότι όταν έριξα μια ματιά επειδή σαν είδηση μου φάνηκε λίγο κουφή. (Δεν θεωρώ το ΚΚΕ ρατσιστικό κόμμα όπως επίσης θα σου έλεγα ότι ήταν και το μοναδικό κόμμα που είχε θέση θέμα με τους εβραίους και της περιουσίες τους μετά τον β παγκόσμιο.) ότι προς την κατεύθυνση που είπε ο άθλιος είχα αναρωτηθεί. Δηλαδή αν όντως ήταν κάποια βεβήλωση. Τώρα αν κάποιος θεωρεί βεβήλωση να βάλεις καμιά αφίσα κτλ τότε πρόβλημα του. Βεβήλωση ευσταθεί όταν ο άλλος πάει συνειδητά να υποτιμήσει κάτι και όχι αν σε κάποιον τρίτο δεν αρέσει αυτό που κάνει αυτός αλλά αυτός που το κάνει το θεωρεί νορμάλ.

  15. a8lios Avatar
    a8lios

    @Plagal
    OK, για το θέμα του ολοκαυτώματος σου δίνω δίκιο.
    Ήταν υπερβολή.
    Παρ’ όλα αυτά η ουσία δεν αλλάζει.

    Επίσης είναι ατυχής η συσχέτιση που κάνεις με την “δράση” της ΑΚ. Όταν πας και γράφεις συνθήματα σε μια συναγωγή, αυτομάτως θα τους φέρεις αυτούς τους ανθρώπους απέναντί σου. Δηλαδή δε μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται οι τύποι που πήγαν και τα κάναν αυτά.

    Το να καταθέσεις όμως εικόνες θυμάτων του ιμπεριαλισμού σε ένα μνημείο θυμάτων της πιο βάρβαρης έκφρασης του ιμπεριαλισμού, του ναζισμού, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δε συνιστά βεβήλωση. Αντίθετα, δείχνει πως όπως ακριβώς πολεμούσες τότε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ήσουν αλληλέγγυος στα θύματά του, με πρώτους ανάμεσά τους τους εβραίους, έτσι είσαι και σήμερα.

    Μπορώ αν θες να δεχθώ αντιρρήσεις ως προς το “αν είναι αυτό ο σωστός τρόπος να το εκφράσεις”, ειδικά από τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή την ισραηλίτικη/εβραϊκή κοινότητα, αλλά να χαρακτηρίζεται ως βεβήλωση όχι, δε το δέχομαι.

  16. Abravanel Avatar
    Abravanel

    Ξεχνάς την πορεία ενάντια στην ίδια την εβραϊκή κοινότητα, τον αποκλεισμό των γραφείων της και τα συνθήματα μίσους.

    Ο αυτονόητος ρατσισμός του να κρατάς υπόλογους μια μικρή μειονότητα ελλήνων για το τι συμβαίνει σε ένα άλλο κράτος είναι δυστυχώς δύσκολα κατανοητή από ότι φαίνεται.

    Η βαθύτατη υποκρισία του ότι η Αριστερά θυμάται το μνημείο μόνο όταν είναι να διαμαρτυρηθεί είναι, πιστεύω, περισσότερο εμφανής. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε την συμμετοχή της Αριστεράς στην άρνηση δημιουργίας του μνημείου με τελευταία περίπτωση το 1992 όταν η ΙΚΘ είχε προτείνει την δημιουργία, με δικά της έξοδα, ενός δάσους με 55.000 δένδρα στα Βασιλικά.

    Ειδικά στην Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν ενεργά στο Ολοκαύτωμα – όπου σήμερα υπάρχουν οστά εβραίων κάτω από το ΑΠΘ – όπου λεηλατημένες εβραϊκές ταφόπλακες “στολίζουν” μαζί τον Αγ.Δημήτριο και οικίες επιφανών αριστερών στην Ανω Πόλη – όπου οι απόγονοι 12.000 δοσίλογων ζουν και βασιλεύουν θα περίμενα μεγαλύτερη προσπάθεια να αποφεύγονται ενέργειες που το μόνο που κάνουν είναι να ξυπνούν το μίσος.

    Η γελοιώδης ευκολία του να πετάμε την λέξη γενοκτονία ή Ολοκαύτωμα είναι προφανώς κάτι που είναι κατανοητό από την στιγμή που εμφανώς δεν γνωρίζεις τίποτα για το Ολοκαύτωμα – αναρωτιέμαι όμως γιατί η Αριστερά που έχει υιοθετήσει την υπόθεση της Παλαιστίνης, έχει υιοθετεί μια αυτιστική συμπεριφορά σε ότι αφορά τις σφαγές οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

    Αλλά ο doctor που μόνο φιλοισραηλινός δεν είναι το έχει εξηγήσει καλύτερα:

    Πίσω από αυτή την επιλεκτική δημοσιότητα, πίσω από αυτή την επιλεκτική κρίση των πολιτικών κομμάτων κρύβεται κάτι βαθύτερο: τους φόνους στην Παλαιστίνη δεν τους διαπράττει ο οποιοσδήποτε. Τους διαπράττουν οι “μισητοί” εβραίοι με συνεργούς τους “ιμπεριαλιστές αμερικανούς”.
    Ενώ στο Νταρφούρ, σκοτώνονται οι “αράπηδες” μεταξύ τους. Ούτε ιμπεριαλιστές υπάρχουν εκεί, ούτε σιωνιστές…
    Μέσα από αυτό το επιλεκτικό ενδιαφέρον υποφώσκει ένας υποσυνείδητος [;] αντισημιτισμός και μία σπάνια ευκαιρία για την Αριστερά να κατακεραυνώσει πάλι τους ιμπεριαλιστές που αιματοκυλούν τον κόσμο. Μόνο που το ΚΚΕ τηρούσε “σιγή ιχθύος” όταν τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν, στην Βουδαπέστη, στην Πράγα…

  17. plagal Avatar
    plagal

    Δεν κοβω την κουβεντα για οφτοπικ, γιατι με ενδιαφερει πολυ 🙂

    Αμπραβανελ, εγω παντως επιμενω οτι η οποια λανθασμενη σταση της Αριστερας προερχεται απο αμορφωσια και πολιτικη προχειροτητα και οχι απο καποιον εμφυτο ρατσισμο (για το παλαιστινιακο και το Ισραηλ, παω να γραψω ποστ). Και να σου πω την αληθεια, πολυ καλα κανεις που τα χωνεις και που βαζεις αυτα τα ζητηματα για να μορφωνομαστε και να συνειδητοποιουμαστε ολοι για τα λαθη του χωρου. Σαν αριστερος σου ζηταω να συνεχισεις να χωνεις!

    (σημ, σου πειραξα το σχολιο: εβαλα σε blockquotes το αποσπασμα του doctor)

    1. plagal Avatar
      plagal

      Α, και για να το βγαλω απο τη μεση: το αποσπασμα του doctor το θεωρω σε ενα βαθμο χαζομαρα. Για την αριστερα, οι εβραιοι δεν ειναι μισητοι, τελεια, και ας ξεμπερδευουμε με αυτην την ανοησια. Αντισημιτικη αριστερα δεν νοειται, ειναι οξυμωρο: μπορει να υπαρχει αριστερα χωρις ανθρωπους οπως τον Μαρξ, τον Τροτσκι, την Λουξεμπουργκ? Η μηπως τον Αντορνο, τον Μπενγιαμιν, τον Λουκατς, τον Χορκχαιμερ, τον Μαρκουζε? Αν εμφανιζονται (που εμφανιζονται δυστυχως) συμπτωματα αντισημιτισμου στον πολιτικο λογο της πολιτικης Αριστερας, ειπαμε αυτα ειναι ρατσιστικες παρεκκλισεις οφειλομενες σε αμορφωσια και πολιτικη προχειροτητα που καταρρεουν αμεσως απεναντι ακομα και σε επιφανειακη αριστερη κριτικη. Τα περι αραπηδων ειναι αυταποδεικτα βλακειες οποτε δεν ασχολουμαι περισσοτερο, ενω τελος για τις καφριλες της ΕΣΣΔ, συγκρινονται εντελως ασχετες μεταξυ τους καταστασεις: δεν θα κρινουμε με τα του Ψυχρου Πολεμου το 2009.

      edit: (σε παρομοιο πνευμα με του Χαμογελου) και τελοσπαντων, αυτα που η αριστερα εχει συνειδητα κανει για την βελτιωση της καταστασης των εβραιων ειναι πολλα περισσοτερα απο τα ασυναισθητα λαθη της. Γιαυτο νομιζω οτι αυτο που χρειαζεται στην περιπτωση της αριστερας ειναι καλοπιστο κριτικο χωσιμο και οχι επιθετικο χωσιμο οπως στην ακροδεξια: η αριστερα δεν ειναι φυσει αντισημιτικη, οι οποιες αντισημιτικες της παρεκτροπες ειναι παρα-φυση!

      1. plagal Avatar
        plagal

        Ειπα οτι θα εγραφα για πιο λογο ασχολουμαστε συστηματικα με το Ισραηλ τη στιγμη που γινονται και αλλα πραματα αλλα βαρεθηκα και τελικα εγραψα αλλο ποστ, οποτε ας γραψω εδω στα γρηγορα.

        1) Το παλαιστινιακο ειναι σημαντικο γιατι ειναι παραγοντας αποσταθεροποιησης για ολοκληρη τη Μ.Ανατολη, μια περιοχη με κομβικο ρολο στο παγκοσμιο συστημα εξουσιας, που εχει γεννησει ολους τους μεγαλους πολεμους των τελευταιων 2 δεκαετιων. Επηρρεαζονται ενα σωρο κρατη, απο την Αιγυπτο μεχρι το Ιραν.

        2) Για την Ελληνικη αριστερα, το παραπανω εχει ακομα μεγαλυτερη σημασια λογω της γεωγραφικης εγγυτητας: η περιοχη ειναι απεναντι απο την Κυπρο φορ κραισεικ. Ομοιως και για την Ευρωπαικη αριστερα γενικοτερα. Οι Ταμιλ ή οι Τιμορεζοι παλαιοτερα ειναι *δυστυχως* απλα παρα πολυ μακρια…

        3) Η εγγυτητα εχει και αλλη παραμετρο: η αριστερα της Ευρωπης ασχολειται με θεματα της περιοχης της. Η αριστερα στην Αφρικη, την Ασια ή την Ωκεανια (επιμενω στο Τιμορ γιατι ειδα το Balibo προσφατα και φρικαρα) προφανως και ασχολειται περισσοτερο με τα εκει θεματα. Αν θες αποψη της αριστερας για τους Ταμιλ, κοιτα πχ τι λενε για παραδειγμα οι Κομμουνιστες της Κεραλα (λεμε τωρα, δεν εχω ιδεα τι λενε). Το να περιμενει κανεις απο την Ευρωπαικη αριστερα να ασχολειται με τα παντα ειναι τοσο ευρωκεντρικο που βρωμαει αποικιοκρατια.

        4) Στην περιπτωση του παλαιστινιακου, σε αντιθεση με αλλες καταστασεις και περιοχες, το κονσενσους των ελιτ ειναι προς σε βαρος των καταπιεσμενων. Για την κατασταση στο Νταρφουρ μιλαγε μεχρι και ο Μπους, ο κοσμος ειναι ηδη πεπεισμενος, του πουστη, την αριστερα περιμεναμε?

        5) Περα απο τις επιδρασεις στην Μ.Ανατολη, η ιστορια με ολο το κοντεξτ του “πολεμου πολιτισμων” που θρεφει επηρρεαζει αρνητικα τις ιδιες τις Ευρωπαικες κοινωνιες (ισλαμοφοβιες, τρομολαγνειες και δε συμμαζευεται).

        6) Για την περιπτωση της Βορειοαμερικανικης αριστερας (πχ της Καναδικης) που δεν εχει γεωγραφικη εγγυτητα και ομως παρολαυτα ασχολειται σαν τρελη με το Παλαιστινιακο, η απαντηση που εχω δωσει εγω ειναι οτι –εκτος απο το πολιτισμικο συνεχες με την Ευρωπη– πολλοι (και σημαντικοι κιολας) στην εδω αριστερα (τουλαχιστον αν μπορω να κανω εξτραπολειτ απο το Τοροντο που εχω παρει μια μυρωδια) ειναι οι ιδιοι εβραιοι και αρα εχουν συναισθηματικους δεσμους με την περιοχη και αρα νοιαζονται. Βαλε και τους αραβες/μουσουλμανους μεταναστες, βαλε και μας τους ευρωπαιους και εχεις μια εικονα.

        Αυτη ειναι τελοσπαντων μια δικη μου απαντηση στο “γιατι αυτο και οχι το αλλο”, γιατι το ειχα σκεφτει αρκετα τον καιρο που εδω στο Τοροντο καναν διαδηλωσεις οι Ταμιλ.

        Αυτα. 🙂

  18. Abravanel Avatar
    Abravanel

    Ολα αυτά που γράφεις με κάνουν να σκέφτομαι are they plausible? Yes. Are they possible? Yes. Are they the card core reality? No.

    Δεν βρίσκω κανένα ψεγάδι λογικής στον συλλογισμό σου. Ξέρεις όμως πότε πετιέται όλη αυτή η υπόθεση από το μπαλκόνι; Οταν κάνω google search στον ιστότοπο του Συνασπισμού το λήμμα “αντισημισμός” και μου δίνει αυτή την ανακοίνωση που αφορά τις επιθέσεις στο νεκροταφείο των Ιωαννίνων και στο μνημείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη. Σε μια ανακοίνωση που αφορά την ρατσιστική επίθεση νεοναζιστικών στοιχείων στα Ιωάννινα και ακροαριστερών στην Θεσσαλονίκη, ο Συνασπισμός αφιερώνει το 80%, (μέτρησα τις λέξεις με το word!), της ανακοίνωσης για να πεί το πόσο κακό είναι το Ισραήλ! Αυτό λυπάμαι αλλά είναι ξεκάθαρος αντισημιτισμός. Μου θυμίζει το ΛάΟΣ με τις ανακοινώσεις για το φόνο του Γρηγορόπουλου που έλεγε οτι ο θάνατος ήταν κακός αλλά… και προχωρούσε 2 σελίδες κείμενο να υπερασπιστεί τους αστυνομικούς και να βρίσει τους διαδηλωτές.

    Btw υπάρχουν 3 κείμενο στο syn.gr. Ενα είναι αυτό που ανέφερα, το άλλο είναι μια feel good γενικόλογη καταδίκη και στο τρίτο ο Αλαβάνος συνδέει την Τζενίν με τον αντισημιτισμό – λες και ενδιαφέρει τον Καρατζαφέρη το τι κάνει ένας βρωμερός μουσουλμάνος would be μετανάστης.

    Αντίθετα υπάρχουν 377 (τριακόσια εβδομήντα επτά κείμενα) που αφορούν το Ισραήλ.

    Για να μην υπενθυμίσω τον φανατικά αντισημίτη Νομάρχη Χανίων του Συνασπισμού που θέλησε να απαγορεύσει την επαναλειτουργία Συναγωγής και μίλησε για “Εβραικό Κεφάλαιο που εισβάλει στην Κρήτη”.

  19. Abravanel Avatar
    Abravanel

    Επίσης η περίπτωση της εγγύτητας είναι σωστή όσο αφορά την αδιαφορία για ταμίλ, νταρφούρ κτλ. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση εύλογο είναι ο μέσος αριστερός να αφήσει την μικροαστική holier than thou attitude όταν αναφέρεται στα “αμερικανάκια” και τις επιλεκτικές ευαισθησίες τους γιατί είναι ακριβώς το ίδιο.

    Δυστυχώς όμως για την Αριστερά υπήρξε ο εμφύλιος της Γιουγκοσλαβίας και εκεί όλο το λογικό κατασκεύασμα περί εγγύτητας πάει περίπατο. Εκεί η Αριστερά αδιαφόρησε για τις σφαγές των μουσουλμάνων ή των αλβανών αργότερα και υιοθέτησε μια αρχή ευμενούς ουδετερότητας υπέρ των Σέρβων. Ειδικά επί Κοσόβου.

  20. plagal Avatar
    plagal

    Η εξαδα λογοι παραπανω δεν αναφερεται στον Συν ή το ΚΚΕ ή την Ελληνικη αριστερα ειδικα. Ειναι η συλλογιστικη που εφτασα εγω για να απαντησω στο ερωτημα γιατι στην αριστερα ασχολουμαστε (αν θες γιατι εγω ασχολουμαι) συγκεκριμενα με το παλαιστινιακο ενω γινονται τοσα και τοσα αλλα.

    Τωρα, για τα κειμενα του Συν, εχεις απολυτο δικιο οτι ειναι κουφο, ακυρο και μυρωδατο σε μια δηλωση καταδικης εγχωριας αντισημιτικης βιας να αφιερωνεται τετοια εκταση στο Ισραηλ, και μαλιστα τα μπουλετς στο τελος να ειναι και ασχετα με το συγκεκριμενο περιστατικο…

    Για τη συνδεση της Τζενιν (δλδ του Παλαιστινιακου εν γενει) με την αναγεννηση του αντισημιτισμου στην Ευρωπη, νομιζω οτι ο Αλαβανος σε ενα επιπεδο εχει δικιο (προσωπικα θα το εθετα με αλλο wording, αλλα λεμε τωρα). Οι χρυσαυγιτες που διαδηλωνουν με συνθηματα υπερ της Παλαιστινης, νομιζω τον επιβεβαιωνουν: εκεινοι που μισουν τους Εβραιους για αυτο που ειναι βρισκουν πατηματα και ακροατηριο…

    Απο κει και περα, το να παραθεσω δικαιολογιες μου φαινεται αχρηστο. Εχεις δικιο.

Leave a comment