Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

“Οταν εμεις χτιζαμε Παρθενωνες”

Προς καθε Ελληναραν, ενταυθα.

Μαν, την επομενη φορα που θα πεις την αηδια οτι οταν αυτοι τρωγανε βελανιδια εμεις ειχαμε χοληστερινη, σκεψου λιγο πώς συμπεριφερεσαι σε μεταναστες απο τη Μ.Ανατολη και τη Ινδικη υποηπειρο (Πακισταν, Ινδια, Μπαγκλαντες).

Οταν αυτοι ειχαν πολιτισμο, εμεις δεν ειχαμε ακομα περασει το Δουναβη.

(Φυσικα τα “εμεις ειχαμε” ειναι αηδιες, ποιοι “εμεις”, και τι “ειχαμε”? Αλλα τελοσπαντων, σε ενα παρτι το Σαββατο με εναν Ινδο συντροφο βγαλαμε μισομεθυσμενοι να μετρησουμε ποιος τον εχει ποιο αρχαιο και γκλοριους τον πολιτισμο. Το μονο που μπορεσα να αντιτεινω (εντελως οπαδικα) ηταν η μαχη του Υδασπη. Ξεμεθυστος θα προσεθετα και το χαμογελο του Βουδα, αλλα και παλι μας νικανε.)

7 responses to ““Οταν εμεις χτιζαμε Παρθενωνες””

  1. Δύτης των νιπτήρων Avatar
    Δύτης των νιπτήρων

    Και όμως, οφείλω να συνεισφέρω και αυτό.

    1. plagal Avatar
      plagal

  2. stewie-griffith Avatar
    stewie-griffith

    Εδώ κάνεις ένα λάθος
    Και οι Σουμέριοι και οι Βαβυλώνιοι και όλοι αυτοί οι βάρβαροι και τρισβάρβαροι λαοί ότι καλό κάνανε από τους ΕΛ-ληνες το πήρανε. Όχι τώρα θα ξεχάσουμε και τον Λιακόπουλο που ξέραμε…

  3. κόκκινο μπαλόνι Avatar
    κόκκινο μπαλόνι

    κι εγώ να συνεισφέρω αυτό. Για το επιχείρημα ρε γαμώτο!

  4. espοir Avatar
    espοir

    Ζεις μια φάση που πέρασα πριν από … πολλά πολλά χρόνια. Και τρώω τρελό deja vu.

  5. Elias Avatar
    Elias

    Να και κάτι που διάβασα πρόσφατα από ιερέα και μάλιστα ιεραπόστολο (σε στιγμές μεγάλης οργής):

    δυστυχώς στο σχολείο μας καλλιεργησαν την υπεροχή. ειμαστε Ελληνες!!!!
    οταν οι αλλοι ηταν στα δεντρα εμεις χτίζαμε παρθενώνες!!!! ξεχασανε να μας πουν οτι οι ΑΛΛΟΙ κατέβηκαν απο τα δεντρα και εφτιαξαν και ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να φτιαχνουν ομορφα πραγματα, ενω ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ …. ΕΧΕΙ ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΡΑΧΑΤΙ ΕΚΕΙ….

  6. rogerios Avatar
    rogerios

    Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί επιμένουμε να κάνουμε συζητήσεις περί πολιτιστικής κληρονομιάς με όρους ιδιοκτησίας. Τώρα εγώ είμαι αφελής αν πιστεύω ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι ενιαία, οικουμενική και πανανθρώπινη, περιλαμβάνει δε οτιδήποτε από τους πρώτους οργανωμένους οικισμούς στο Τσατάλ Χουγιούκ και στην Ιεριχώ (για να μην πάμε στο Λασκώ, την Αλταμίρα ή ακόμη παλιότερα) μέχρι το σήμερα; Έπειτα, δεν νοούνται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στον πολιτισμό. Και νομικά αν εξετάσουμε το ζήτημα, τα δικ. πνευμ. ιδιοκτ. είναι έννοια πολύ πρόσφατη η οποία άλλωστε ποτέ δεν προβάλλεται συνδεδεμένη με απεριόριστη χρονική ισχύ.
    Οπότε, οι επικλήσεις του στυλ “όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες” δεν είναι παρά μια αμυντική αντίδραση αυτού που νιώθει αδύναμος να δημιουργήσει κάτι που να προσεγγίζει τα πολιτιστικά επιτεύγματα αυτών που θεωρεί δικούς τους προγόνους.

Leave a comment