“Η νικη αυτη πραγματι ειναι νικη για ολη την εργατικη ταξη”

Στην φοβισμενη κοινωνια μας 300 ανθρωποι τολμησαν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους και νικησαν!

η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί…) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ’ όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.

Αθήνα 9/3/11

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Απο το TVXS:

Η τελευταία πρόταση του υπουργείου προβλέπει καθεστώς ανοχής χωρίς χρονικό ταβάνι και εξέταση κατά περίπτωση μετανάστη ανά εξάμηνο, ενώ θα δίνεται στους μετανάστες η δυνατότητα να ταξιδεύουν στην πατρίδα τους αν συντρέχει ανθρωπιστική ανάγκη. Παράλληλα, προβλέπεται και νομιμοποίηση για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα για πάνω από 8 χρόνια. Αυτό όμως αναμένεται να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς η παραμονή θα πρέπει να βεβαιώνεται με λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοικιαστήρια συμβόλαια, που σπάνια υπάρχουν. Παραμένει φυσικά εντός της πρότασης και η μείωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την παραμονή των μεταναστών στη χώρα από 200 σε 120. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν όχι μόνο για τους απεργούς πείνας αλλά για όλους τους μετανάστες που θα υπάγονται, σύμφωνα με την αστυνομία σε καθεστώς ανοχής.

190 χρονια αργοτερα, οι 300 αυτοι ξενοι εργατες τολμησαν να φωναξουν με τις πραξεις τους το “Ελευθερια ή Θάνατος” πιο δυνατα απο ολους τους εμας τους “νομιμους” κληρονομους εκεινου του αγωνα. Ενας δικαιος αγωνας μπορει να νικαει, κανοντας τη ζωη εστω λιγακι καλυτερη για ολους μας.

(Για να δουμε, θα μαζευτει τωρα το φαρμακι που εσταξε η γλωσσα πολλων -ακομα και πρωην συντροφων- για το κινημα αλληλεγγυης?)

Advertisements
“Η νικη αυτη πραγματι ειναι νικη για ολη την εργατικη ταξη”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s