Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

“Ζωα”?

dehumanize (verb):  To take away humanity, to remove or deny human qualities, characteristics, or attributes.

Ενας τροπος που το κανουν αυτο ειναι αναδεικνυοντας μια προσβλητικη καρικατουρα που παιζει με αθλια στερεοτυπα σε βαρος μιας εξαιρετικα ευαλωτης κοινωνικης ομαδας.

Και απο πανω πανε και κολλανε και το χαρακτηρισμο “ζωα”.

Τα περι “τεμπεληδων” εξοργιζουν. Τα περι “ζωων” επισης.

Γιατι οπως γραφει ο Θωμας:

σκέφτομαι ένα νέο παιδί, γύρω στα δεκαέξι με δεκαεφτά, που παλεύει με τα φίδια και τους δαίμονές του και καθισμένο δίπλα στους γονείς του, παρακολουθεί τηλεόραση. Σκέφτομαι το γελάκι του πατέρα του, σχολιάζοντας σκωπτικός τον ολοφάνερα ομοφυλόφιλο νεαρό – το «ζώο», όχι άνθρωπο – της διαφήμισης, όπως συνέλαβε το χαρακτήρα του το παπαροδηλητήριο του «ταλαντούχου» τεταρτοκλασάτου διαφημιστή / «δημιουργού» της.

Αν δεν το πιανεις, πού μπορουν να μας πανε (και μας πηγαινουν ηδη) τα ηλιθια αστεια, δες και αυτο:

Διαβασε:

(θενξ Στρατη)

3 responses to ““Ζωα”?”

  1. Lefteris Mourikis Avatar
    Lefteris Mourikis

    Προσωπικά δε βρίσκω προσβλητική τη διαφήμιση για τους ομοφυλόφιλους. Θεωρώ ότι το “ζώα” πηγαίνει στο χαζοχαρούμενο πρότυπο του υποτιθέμενου ομοφυλόγιλου με το γατάκι και όχι στο καθεαυτό γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος. Και δε νομίζω ότι ένας ομοφυλόφιλος έχει για τον εαυτό του την εικόνα που πρβάλει η συγκεκριμένη διαφήμιση. Οπότε, αν αυτή η διαφήμιση “τη λέει” σε κάποιους αυτοί οι κάποιοι είναι οι χαζοχαρούμενοι φελοί (πχ τα πρότυπα που προβάλλονται στις πρωινάδικες τηλεοπτικές εκπομπές) και όχι στους real life ομοφυλόφιλους.

    1. plagal Avatar
      plagal

      Το “ζωο” ειναι το κερασακι. Που λεμε adds insult to injury. Το προβλημα ειναι ηδη το στερεοτυπο που αναπαραγεται. Σκεψου το εξης παραλληλο: γερμανικη διαφημιση, ο σκληρα εργαζομενος Γερμανος επιστρεφει σπιτι και βρισκει τον τεμπελχανα Ελληνα συγκατοικο που δεν εχει πληρωσει νοικι και ζει με δανεικα απο το Γερμανο και ακολουθει σκηνη “ασε κατω ψωμι ρε“, με τον Ελληνα να παρουσιαζεται λιγο-πολυ σαν κακομαθημενο παλιοπαιδο που εμ τεμπελχανιαζει εμ ζηταει και τα ρεστα. Το “ζωο” θα μας μαραινε?

      Ή σκεψου λεμε αμερικανικη διαφημιση οπου ο ξανθοπουλος ειναι ο ασπρος και υπαρχει και ενας “νιγκερ” αποκατω που συμπεριφερεται οπως θα τον φανταζοταν η ΚΚΚ.

      Γενικα, ενα πραμα που’μαθα εδω στην ξενη ειναι οτι αμα μια καταπιεζομενη ομαδα λεει οτι προσβληθηκε, 9 στις 10 οι υπολοιποι να ακουνε. Το straight privilege περιλαμβανει και το privilege να αγνοεις οτι εισαι privileged.

  2. Καρικατούρα είναι η ομοφοβία, ΟΧΙ οι ομοφυλόφιλοι! – ????????

    […] ζώα (διαφήμιση με γατάκι)!! Έτσι, από-ανθρωποποιούν (dehumanize) τους ΛΟΑΤ ανθρώπους, επομένως υποθάλπουν έμμεσα και […]

Leave a comment