Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Ζουν αναμεσα μας

Δεν το γραφω εδω για οσους ειναι στην Ελλαδα. Γραφω για τους αλλους ξενιτεμενους που σαν και εμενα δεν καταλαβαν, λογω αποστασης, τι ακριβως σημαινε το νουμερο 440.894. Σε λιγοτερο απο μια βδομαδα που ειμαι στην Αθηνα εμαθα για τον φασισμο οσα δεν εμαθα απο τοτε που πρωτοακουσα για το Χιτλερ. Τα ‘βλεπα και στις ταινιες αλλα δεν καταλαβαινα.

(1)

Ζουν αναμεσα μας. Ειναι ο πιτσιρικας στο διπλα διαμερισμα, που μεγαλωσε οσο εγω ελειπα. Τον θυμαμαι που επαιζε μπαλα και βιντεοπαιχνιδια και τωρα ειναι “χρυσαυγιτης”. Ειναι ο παλιος μου συμμαθητης, που οι ασχολιες του ηταν μηχανακια και ο Ολυμπιακος. Ειναι αυτος ο συναδελφος, εκεινος ο γνωστος, ο αλλος, ο παραλλος. Μικροι σε ηλικια κυριως, αλλα και καποιοι μεγαλυτεροι. Ανθρωποι με τους οποιους ειχες καλαμπουρισει, που τους συμπαθουσες. Τωρα ειναι οπαδοι των ναζι. Οι ιδιοι βεβαια δεν θεωρουν αναγκαστικα τους εαυτους τους  σιχαμενους απογονους των παλιων ναζι ή των γερμανοτσολιαδων. Φορανε το τισερτ με καμαρι. Το μισος τους εχει και την αλλη πλευρα, της “αγαπης” για την Ελλαδα και τους Ελληνες.  Δες και το βιντεο αποπανω. Νιωθουν οτι επιτελουν κοινωνικο εργο (συνοδευουν την Ελληνιδα γιαγια στο ΑΤΜ, καθαριζουν τον τοπο). Κατηχητοπουλα με σιδερογροθιες.

(2)

Για τους πιτσιρικαδες τουλαχιστον, νομιζω οτι η ακριβεστερη αναλογια ειναι η κουλτουρα με τα οπαδικα. Η πολιτικη τους οργανωση θυμιζει εντονα  συνδεσμους οπαδων. Το οτι ο πιτσιρικας “εγινε χρυσαυγιτης”  δεν σημαινει οτι εγινε αναγκαστικα σκινχεντ, αλλα σιγουρα ο “λαικος συνδεσμος” του εστειλε μπλουζακι και καπελακι. “Φιλος” του κομματος, “οπαδος”. Παει στα γραφεια και αραζει, οπως θα αραζε παλιοτερα στο συνδεσμο φιλαθλων. Αντιστοιχα η συμπεριφορα και η νοοτροπια τους ειναι η μεταφορα του χουλιγκανισμου στην πολιτικη. Αν οι Δαπιτες του Βουλγαρακη ηταν γηπεδικοι, αυτοι ειναι οι χουλιγκανοι που βγαζουν μαχαιρια στην Μαραθωνος.

(3)

Η πολιτικη σκεψη ειναι επιπεδου ελαχιστου κοινου παρονομαστη. Προφανες θεωρειται οτι υπηρξε στα σχολικα βιβλια του δημοτικου. Εθνικισμος που δεν ανεχεται ουτε την υποψια  κριτικης σκεψης.  Οι εθνικοι μυθοι και η συνομωσιολογια ειναι κυριαρχοι. Ο ρολος της εθνικιστικης εκπαιδευσης, αλλα και των ΜΜΕ, προφανης. Εγραψα οτι οι χρυσαυγιτες ειναι κατηχητοπουλοα με σιδερογροθιες: η ιδεολογια τους ειναι (μακαριστος) Χριστοδουλος χωρις χριστιανικα κωλυματα ή για την ακριβεια, απο εκει και περα. Και η πρωτη τους νικη ειναι στην επιβολη της δικης τους ηγεμονικης οπτικης στην υποιλοιπη κοινωνια. Δεν χρειαζεται να εισαι χρυσαυγιτης για να μιλας για “μεταναστευτικο προβλημα”. Εξυπνοι, ευαισθητοι ανθρωποι μιλανε πια για “μεταναστευτικο”. Και βεβαια “μεταναστευτικο” δεν εννοουν εμας, δηλαδη το προβλημα οτι Ελληνες μεταναστευουν στο εξωτερικο. “Μεταναστευτικο” εννοουν εναν αστερισμο προβληματων εγκληματικοτητας, γκετοποιησης, ανεργιας, ανεχειας, κτλ. Ο ρολος των μεταναστων σε αυτα τα προβληματα θεωρειται “προφανης” και η μαγικη (μη-)λυση εξισου “προφανης”: απελαση.

(4)

Ειναι πλεον ζητουμενο το να διεκδικεις τα πιτσιρικια απο τους ναζι. Οικογενειακοι φιλοι δασκαλοι και καθηγητες  προσπαθουν να βρουν τροπο να εξηγησουν πώς και γιατι. Ακους συχνα και τον προβληματισμο οτι νοιωθουν  αφ’υψηλου να μιλανε για φασισμο τη στιγμη που η καθημερινοτητα των παιδιων ειναι αυτη που ειναι, που η γιαγια τους δεν μπορει να παει στο ΑΤΜ, κτλ. Σαν να ηταν ο αντιφασισμος πολυτελεια μπροστα στο κατασκευασμενο φαντασμα του “μεταναστευτικου”. Αυτο σημαινει δυο πραματα:

(4α) Η “εκτακτη αναγκη” καποιους θα τους στειλει στους φασιστες. Το παλιο πολιτικο συστημα γινεται ασημαντο μερα με τη μερα. Η Δεξια τραβιεται ολοενα προς την ακροδεξια και οι “νοικοκυραιοι” καλουνται να υπερασπιστουν τα συμφεροντα τους απεναντι στην “εκτακτη αναγκη” και στην Αριστερα (που ερχεται να τους φορολογησει “για να πηγαινουν δωρεαν οι λαθρομεταναστες στα νοσοκομεια”) συστρατευομενοι σε μια ολοενα και πιο φασιζουσα Δεξια ή και ανοιχτα με τους Φασιστες.  Το “σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα” στην κυριολεκτικη του εκδοχη. Αλλα για την Αριστερα σε επομενο ποστ.

(4β) Υπαρχουν/Θα υπαρξουν γενιες για τις οποιες ο φασισμος θα ειναι τελειως απενοχοποιημενος. Αυτες οι γενιες θα κανουν εγκληματα. Αν νικησουν, δεν θα τα κανουν χουλιγκανικα και γκαγκστερικα οπως τωρα, αλλα επισημα, κρατικα. Τα μαθηματα του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου θα χρειαστει να τα ξαναμαθουν…

(5)

Οι ιστοριες για Χρυσαυγιτες που εχουν αντικαταστησει το νομο και την ταξη ειναι παντου. Δεν ξερω πια αν ειναι αστικοι μυθοι. Κοινο σε ολες αυτες τις ιστοριες ειναι το σημειο που η  Αστυνομια αρνειται να κανει τη δουλεια της (“δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα”).  Η λεπτομερεια οτι η Αστυνομια ψηφιζει Χ.Α. δεν αναφερεται.

(6)

Οι Χρυσαυγιτες θεωρουν τους ξενους τριτοκοσμικους, τους εαυτους τους ευρωπαιους. Πολλοι απο εμας που ζουμε στο εξωτερικο ξερουμε ([1], [2]) γιατι αυτο ειναι γελοιo.

2 responses to “Ζουν αναμεσα μας”

  1. Кроткая Avatar
    Кроткая

    “Πολλοι απο εμας που ζουμε στο εξωτερικο ξερουμε γιατι αυτο ειναι γελοιo.”
    Φυσικά. Η ηλίθια διάκριση που κάνουν αυτοί οι ανεγκέφαλοι ειναι πως και καλα εμείς που πάμε έξω είμαστε “μορφωμένοι” και “δεν ειμαστε κλέφτες και εγκληματίες”, ενώ αυτοί που έρχονται στην Ελλάδα είναι “βρόμικοι, αμόρφωτοι κ εγκληματίες”.
    Κι αυτή η αφήγηση πρέπει επίσης να απαντιέται, αλλά έλα που είναι κούραση να επαναλμβάνεις 800 φορές τα αυτονόητα.

  2. It scares the hell out of me (#VivaSyriza) « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    It scares the hell out of me (#VivaSyriza) « Black Cat ★ Red Cat

    […] Кроткая on Ζουν αναμεσα μαςΣτρατής Γατελούζος on 9 Ιουνιου – Athens Pride!plagal on Red […]

Leave a comment