Ψήφισμα των Ελλήνων μεταναστών στον Καναδά ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Αναδημοσιευση απο το 902.gr:

Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο, η Ελληνοκαναδική Δημοκρατική Οργάνωση και η Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ:

«Η απαράδεχτη και προκλητική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να κλείσουν την δημόσια ραδιοτηλεόραση θα έχει επιπτώσεις και στους Έλληνες μετανάστες στον Καναδά.
Το δικαίωμα της ψυχαγωγίας και της ενημέρωσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού και με αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση στερεί από εμάς τους Ελληνες το δικαίωμα αυτό. Παράλληλα, η κυβέρνηση με την πράξη αυτή οδηγεί την δημόσια περιουσία που την πλήρωσε ο λαός στα χέρια ιδιωτών. Στην συνέχεια θα ανοίξει την πόρτα σε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους ενθαρύνουμε να μην σκύψουν το κεφάλι. Να συντονίσουν μαζί με άλλους εργαζόμενους την αντίσταση και την πάλη απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο, στην ανεργία.
Καλούμε τους Έλληνες του Καναδά να απαιτήσουν τη συνέχιση της λειτουργίας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και να εκφράσουμε την συμπαραστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και γενικά στον εργαζόμενο λαό που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική».

Ψήφισμα των Ελλήνων μεταναστών στον Καναδά ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s