Συνασπισμος Συστημικης Κεντροαριστερας

Μια ο Τσιπρας λεει οτι ο γαμος μεταξυ ομοφυλων μετατιθεται για οταν “σταθεροποιηθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή”, μια η Δουρου λεει οτι “στο θέμα σχέσεων κράτους – εκκλησίας, δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία μονομερή ενέργεια αλλά με διάλογο να επιδιώξουμε τη συνεννόηση”, ε, ηρθε και εδεσε με τις δεξιουρες στα οικονομικα.

Δεν ειναι ΣΥΡΙΖΑ αυτο το πραγμα. Συνασπισμος Συστημικης Κεντροαριστερας, ισως, αλλα πλεον ουτε για μικροαστικο ριζοσπαστισμο δε μας κανει.

Σε φαση εχω γνωστους Αμερικανους ομπαμικους Democrats που μπορουνε να του τη βγαινουνε απο τα αριστερα πλεον.

Δηλαδη νταξει, ελεος.

Συνασπισμος Συστημικης Κεντροαριστερας

4 thoughts on “Συνασπισμος Συστημικης Κεντροαριστερας

 1. philalethe00 says:

  Θα με ενδιέφερε τα δύο θέματα αυτά να ετίθεντο δημόσια, δηλαδή να αποφασίζονταν αμεσοδημοκρατικά, όπως υποτίθεται πως πέρασε ο Ανδρέας την απελευθέρωση των αμβλώσεων.
  Μην ξεχνάμε δε πως αυτό με τις “μονομερείς ενέργειες” έχει ξαναειπωθεί πολύ παλαιότερα.

  Εγώ το θυμάμαι τουλάχιστον 2 χρόνια πίσω.

  Χαιρετώ.

  Like

  1. Σε συνθηκες Κυριαρχιας (με αυτην την εννοια), η αμεσοδημοκρατια σε τετοια ζητηματα σημαινει απλα οτι ψηφιζουμε ολοι μαζι λυκοι και προβατα τι θα φαμε για μεσημεριανο.

   Σε καθε περιπτωση, τετοιες θεσεις δεν ειναι “ΡΙΖΑ”.

   Like

 2. philalethe00 says:

  Καταλαβαίνω την λενινιστική οπτική ότι δεν θα πειστεί η πλειοψηφία για την ανατροπή του καπιταλισμού πριν αυτή γίνει κ.λπ.
  Aλλά εδώ νόμιζα πως δεν μιλάμε για θέματα κοινωνικά-ταξικά. Μιλάμε για θέματα αστικών δικαιωμάτων, για σχετικές νομικές θεσμοποιήσεις κ.λπ.
  Επίσης, (αν και είμαι υπέρ του διαχωρισμού κράτους-Διοικούσας Εκκλησίας) δεν βλέπω γιατί είναι κακή η συνεννόηση και η συζήτηση για το πώς και με ποιους όρους πρέπει να γίνει. Εκτός και αν μιλάμε βέβαια για εχθρικό διαχωρισμό. (Ο Σ. Καρίλιο λ.χ. κάποτε έγραφε για ελεύθερη λειτουργία της Εκκλησίας και κρατικές επιδοτήσεις σε αυτήν- σε συνθήκες σοσιαλιστικού διαχωρισμού.)
  Πάντως, θα έλεγε κανείς πως τα θέματα αυτά τίθενται και από την “ριζοσπαστική μπουρζουαζία”, όχι μόνο από μια ορισμένη Αριστερά. Όχι πως αυτό είναι κακό ντε και καλά. Επίσης, ενδεχομένως δεν τίθενται από δυνάμεις του κομμουνιστικού χώρου(και δεν εννοώ μόνο το ΚΚΕ). Ανεξαρτήτως ορθότητας, είναι αξιοπαρατήρητο το ετερόκλιτο των “συμμαχιών”.
  Αυτά και συγγνώμη για τη δυσανάλογη έκταση.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s