Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Πελατες

Στο buzz εμφανιστηκε ενα ενδιαφερον pdf. Ειναι καποιου ειδους αναφορα απο το SIPRI, και μιλαει για την παγκοσμια αγορα οπλων. Δεν εχω κουραγιο να το ξεκοκαλισω, ομως τα βασικα σημεια ειναι απλα.

Η Ελλαδα ή αλλιως Ελλαδιτσα ή αλλιως Ψωροκωσταινα, γνωστη και ως Ελλαδισταν, Ελλαδεξ και παει λεγοντας, ειναι ο 5ος μεγαλυτερος αγοραστης οπλων στον κοσμο στην περιοδο 2004-2008. Η εθνικη μας υπερηφανεια πρεπει να υποφερει καπως, γιατι στην περιοδο 1999-2003 ειμασταν σε ψηλοτερη θεση, συγκεκριμενα στην 3η θεση παγκοσμιως. Επιπλεον, η Ελλαδα ειναι ο δευτερος μεγαλυτερος αγοραστης της Γερμανικης παραγωγης, και ο τριτος μεγαλυτερος της Γαλλικης.

Η Ελλαδα την περιοδο αυτη ηταν το αγορασε το 4% της παγκοσμιας παραγωγης οπλων που πουληθηκαν. Ναι, η Ελλαδα. Την ιδια περιοδο, το αντιστοιχο ποσοστο για την Τουρκια ηταν 3%. Δηλαδη μεταξυ μας, Ελλαδα και Τουρκια, αντε και με τη βοηθεια των κακομοιρηδων του ΡΚΚ, αποτελουν το 7% της παγκοσμιας πελατειας οπλων. Για συγκριση, το Ισραηλ που κανει πανω κατω δυο πολεμους το χρονο, εχει το 4%.

Οταν συνειδητοποιησα τι σημαινουν αυτα το νουμερα χαωθηκα. Μαζι με την Τουρκια εχουμε κατι λιγοτερο απο το ενα δεκατο της παγκοσμιας πελατειας οπλων. Κατι λιγοτερο απο το ενα δεκατο!! Οι χαζογκριζες ζωνες, τα 10 μιλια αντι για 6 ή για 12, το FIR Αθηνων, τα δεξερωποσα διαφιλονικουμενα ξεροβραχα, η υφαλοκρηπιδα και τα σερτς εντ ρεσκιου, βγαζουν λαδι κατι λιγοτερο απο το ενα δεκατο της παγκοσμιας προσφορας οπλων.

Η Ελλαδα και οι Τουρκια ειμαστε αναμεσα στους καλυτερους ΠΕΛΑΤΕΣ (και με την ποδοσφαιρικη εννοια πλεον) των καθαρματων της βιομηχανιας οπλων.

Βαλτε απο τη μια μερια την καθημερινη μιζερια, τα ρατζα, τις βρωμικες πολεις, την ανεργια, τα πρεζακια, τα ετοιμορροπα σχολεια, τους απληρωτους συμβασιουχους, τους ξεχαρβαλωμενους δρομους, και τα λοιπα και τα λοιπα και τα λοιπα. Και απο την αλλη βαλτε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γεγονος οτι η χωρα ειναι 5η στον κοσμο σε αγορες οπλων. 5η στον κοσμο!

Και τη στιγμη που ο πλανητης παει κατα διαολου, και τεραστια ποσα σπαταλιουνται για μαλακιες, οπως οπλα, βομβαρδιστικα, πυραυλακια, ελικοπτερα και λοιπα φαλλικα υποκαταστατα, η Ελλαδα μαζι με την Τουρκια αποτελουν κατι λιγοτερο απο το ενα δεκατο αυτου του τζιρου. Ειμαστε ΠΕΛΑΤΕΣ.

Ναι, θα μπορουσα να ξεφυγω και να αρχισω να γραφω πως τα οπλικα συστηματα ειναι φαλλικα υποκαστατα για την εθνικη μας στυτικη ανικανοτητα, προιον του γερασμενου μας εθνικισμου. Αλλα γαμωτο αν το σκεφτει κανεις, με ολα τα ρισκα, το οτι η Ελλαδα εχει μια τετοια θεση στο προβλημα ειναι τεραστια δυναμη. Τα παρασιτα που φτιαχνουν και πουλανε οπλα, βασιζονται ακριβως στην δικη μας εθνικη αναγκη για φαλλικα υποκαταστατα.

Που σημαινει οτι αμα ξυπνησουμε μονομιας, τους κραταμε απο τα αρχιδια.

φωτογραφια απο τα παρκα που δεν φυτεψαμε, τα σχολεια που δεν χτισαμε, τα πρεζακια που δεν σωσαμε, τα ποταμια που δεν καθαρισαμε, τα νοσοκομεια που δεν εξοπλισαμε, την ανθρωπιστικη βοηθεια που δεν στειλαμε και τον πολιτισμο που δεν δημιουργησαμε, ειναι του stefg74, με αδεια CC)

8 responses to “Πελατες”

  1. Snowball Avatar
    Snowball

    Πελάτεεεεεεεες μουουουου!!!!!

    Υ.Γ. Παραδέξου το ότι ένιωσες μια εθνική ανάταση όταν έμαθες ότι έστω σε ένα τομέα η ΕΛΛΑΣ υπερτερεί των κουτόφραγκων…

    Από το Euro 2004 τέτοια ευφορία και από την Eurovision με το Λενάκι…

    Ας ελπίσουμε ότι και ο Σάκης θα μας κάνει περήφανους και θας βγάλει πάλι στους δρόμους…

  2. tougo Avatar
    tougo

    εγώ ανατρίχιασα, γιατί δίνουμε τόσα λεφτά και παρόλα αυτά ο στρατός είναι σκατά…δεν το πετάμε καλύτερα στα σκουπίδια να φάμε και τα λεφτά να πάμε και χορτάτοι;

  3. akindynos Avatar
    akindynos

    Υπάρχει ένα catch που, αν και δεν αλλάζει στην ουσία κάτι για την Ελλάδα, εξηγεί γιατί φαινομενικά ερχόμαστε στα ίσα με το Ισραήλ.

    Το SIPRI δεν μετράει εξοπλιστικές δαπάνες, καταγράφει αποστολείς και αποδέκτες οπλικών συστημάτων.

    Στη σελίδα Importer/Exporter TIV Tables μπορούμε να δούμε τι όπλα έλαβαν η Ελλάδα και το Ισραήλ.

    Στην πενταετία 2004-2008 η Ελλάδα χρεώνεται με 1983 πόντους αεροπλάνων, 1269 τεθωρακισμένων και 546 πλοίων. Είναι και άλλες κατηγορίες αλλά δεν μας ενδιαφέρουν. 3798 πόντοι σε σύνολο 4813.

    Στο ίδιο διάστημα το Ισραήλ χρεώνεται με 4322 πόντους αεροπλάνων, 11 (ολογράφως έντεκα) τεθωρακισμένων και κανέναν από πλοία.

    Φυσικά το Ισραήλ διαθέτει άρματα μάχης, αλλά δεν εμφανίζονται επειδή τα κατασκευάζει το ίδιο.

  4. κόκκινο μπαλόνι Avatar
    κόκκινο μπαλόνι

    Η παράγραφος περί φαλλικών υποκατάστατων με έφτιαξε πάρα πολύ! Μα πάρα πολύ όμως λέμε!

  5. Greek Rider Avatar
    Greek Rider

    Το Ισραήλ κατασκευάζει και πολλά όπλα το ίδιο αλλιώς θα ήταν πάνω από εμάς.

    Μου αρέσει που πολλοί μιλάνε για την “ανεξάρτητη” Ελλάδα. Τι ανεξαρτησία έχεις όταν δίνεις τόσο πολύ πλούτο σου σε άλλους;

    Αυτά όλα περιγράφουν τους ψυχαναγκασμούς μας, την μεγάλη μας παθογένεια και την υποτέλεια που καμουφλάρεται πίσω από τα πατριωτικά συναισθήματα των μαζών.

    Μα πάνω από όλα αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι δεν έχουμε την παραμικρή ανεξαρτησία. Μας ελευθέρωσαν με τη ναυμαχία του Ναβαρίνου με την προϋπόθεση να τους πληρώνουμε φόρους υποτέλειας για πάνω από 200 χρόνια και βλέπουμε. Απλά αλλάξαμε νταβατζήδες.

    Μήπως κάποτε θα πρέπει να κυνηγήσουμε την ανεξαρτησία μας;

  6. Defendory « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    Defendory « Black Cat ★ Red Cat

    […] 18, 2009 — plagal Την πρωτομαγια που μας περασε, εγραφα για το ταπεινωτικο για την Ελλαδαρα μας γεγονος οτι το […]

  7. Η αληθεια ειναι… « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    Η αληθεια ειναι… « Black Cat ★ Red Cat

    […] απο το 1999 μεχρι το 2003, με κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ, ειμασταν οι τριτοι μεγαλυτεροι αγοραστες οπλων παγκοσμιως (επι ΝΔ πεσαμε δυο […]

  8. Καμια στηριξη στο Ισραηλινο απαρτχαιντ. « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    Καμια στηριξη στο Ισραηλινο απαρτχαιντ. « Black Cat ★ Red Cat

    […] Τουρκια διαιωνιζει το στατους της Ελλαδας σαν καλος πελατης των εμπορων του […]

Leave a comment