Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Εθνικο Αλτσχαιμερ

Αντιγραφω απο το αρθρο της Wikipedia για το Αλτσχαιμερ:

[Alzheimer’s disease] does not affect all memory capacities equally. Older memories of the person’s life (episodic memory), facts learned (semantic memory), and implicit memory (the memory of the body on how to do things, such as using a fork to eat) are affected to a lesser degree than new facts or memories.

Τα μπολντ ειναι δικα μου. Σε μια γρηγορη ελευθερη μεταφραση, τα μπολντ λενε οτι η αρρωστια επηρεαζει πολυ περισσοτερο την μνημη που θυμαται προσφατα γεγονοτα απο εκεινη που θυμαται παλια γεγονοτα.

Διαολε, αυτο ακριβως συμβαινει με τον συγχρονο Ελληνισμο. Θυμομαστε, εστω μεσα απο το ιδεολογικο εθνοπρισμα, πολυ καλα τις παλιες μνημες, τους Αρχαιους ημων, και ξεχναμε παρα πολυ ευκολα τα προσφατα. Και δεν αναφερομαι στη μνημη των τελευταιων 10-20 χρονων, αλλα περισσοτερο στη μνημη των τελευταιων 500 χρονων απο την τρισχιλιοχρονη.

“Λαος χωρις μνημη ειναι καταδικασμενος”. Βεβαιως. Ομως υπαρχουν πολλα ειδη μνημης. Για βαλτε το κατω και προσπαθηστε να θυμηθειτε τι μαθατε στο σχολειο. Και με βαση αυτα απαντηστε πχ τις παρακατω ερωτησεις (χωρις να χρησιμοποιησετε τη Wikipedia):

  • Ποιες ηταν οι σημαντικοτερες μαχες που εγιναν στον Ελλαδικο χωρο (και τη βαλκανικη γειτονια, για να το δυσκολεψουμε) τον 16ο και τον 17ο αιωνα?
  • Ποιο ηταν το ονομα του ανθρωπου που κυβερνουσε τους Ελληνες το 1550? το 1650? το 1750?
  • Πώς ηταν η ζωη των Ελληνων το 1850?
  • Πώς εμφανιστηκε και πώς ριζωσε η Αριστερα στην Ελλαδα?

(Σημειωση, πιστευω πως η ιστορια της Ελληνικης Αριστερας ειναι η ιστορια της Ελλαδας στον 20ο αιωνα. Χωρις αυτην την ιστορια, τα υπολοιπα γεγονοτα δε βγαζουν νοημα.)

Το αλτσχαιμερ εχει πληξει και τις παλιες μνημες: τα “παλια” μπορουμε πλεον να τα θυμομαστε μονο μεσα απο το ιδεολογικο εθνοπρισμα, σαν μια τρισχιλιοχρονη σειρα απο αγιογραφιες, μαρτυρολογιες, δοξολογιες και ηρωισμους, και παντα μεσα απο τον παραμορφωτικο φακο της ιδεολογικα αγχωμενης συνεχους αναζητησης της Συνεχειας (προτιμωντας βεβαια την βιολογικη συνεχεια, οπως λεει και ο Μπουμπουκος).

Συνελληνες, το Εθνος εγερασεν και πασχει απο Αλτσχαιμερ… Συνελληνες: χεστηκαμε για τους Αρχαιους! Αυτα κουτσα στραβα τα μαθαμε, παμε παρακατω! Μελετατε την νεοτεραν ιστοριαν του Γενους! Το πουθ’ ερχεστε το μαθαμε νταξ’. Το πού παταμε δεν ξερουμε!! Γιαυτο δεν καταλαβαινουμε πού πηγαινουμε!

(Κανω για πωλητης βιβλιων στο τηλεαστυ?)

6 responses to “Εθνικο Αλτσχαιμερ”

  1. Кроткая Avatar
    Кроткая

    ετοιμάζεις cv για να πάρεις την θέση του Άδωνι?! 😛

  2. plagal Avatar
    plagal

    Αμ τι τα κανουμε τα μεταπτυχιακα? Τηλεβιβλιοπωλης βουλευτομαιντανος, αυτη ειναι η καριερα του μελλοντος!

  3. 45221 Avatar
    45221

    Γαμάτη σκέψη με το αλτσχάιμερ…

    Βασικά το πρόβλημα είναι στο ότι ποτέ δεν διδαχθήκαμε στο σχολείο (ακόμα και με τον εθνικιστικό/πατριωτικό τρόπο που γίνεται αυτό) την νεώτερη ιστορία και μετά το σχολείο ποιος να κάτσει να τα ψάξει αυτά τα πράματα… εδώ δε βλέπεις τι κάνει η μπαοκάρα να ‘ουμ;

  4. Ksi Avatar
    Ksi

    ksi, nomizw ta ekswterika kai i metanastefsi exoun pliksei vathitata tis (palaioteres) kales mou epidoseis sto trivial….

  5. Διάβασα… « Το κόκκινο μπαλόνι Avatar
    Διάβασα… « Το κόκκινο μπαλόνι

    […] Το Εθνικό Αλτσχάιμερ του […]

  6. Ελληνισμος « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    Ελληνισμος « Black Cat ★ Red Cat

    […] το παρουμε αποφαση? Η προγονοπληξια των νεοελληνων, το αλτζχαιμερ που μας τυρανναει, η αρχαιοπληξια μας, ειναι βαριδια, […]

Leave a comment