Σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα: Μαριναλεδα ή Μανωλαδα.

Πραξη ταξικου πολεμου

Αν κρινουμε απο τα οσα γραφει η Guardian, η Ελληνικη αστικη ταξη αρχισε την διωχνει τον πλουτο της στο εξωτερικο. Δε μιλαμε για τα μικρα ψαρακια εδω, μιλαμε για καλοντυμενα αποβρασματα που ειναι ετοιμα να σκασουν ζεστο cash για να αγορασουν ακινητα αμυθητης αξιας για να σωσουν τις καταθεσεις τους. Και αυτο, τη στιγμη που hoi polloi πληρωνουν περισσοτερο ΦΠΑ, που οι ηλικιες συνταξιοδοτησης αυξανονται, που οι μισθοι μειωνονται, που η ανεργια αυξανεται.

Δεν περιμενε βεβαια κανεις κατι διαφορετικο. “Αυτοι δεν ειναι πατριωτες” τη στιγμη ακριβως που μεσα απο το κρατος το οποιο ελεγχουν (ποιοι μασουλανε ανενοχλητοι το δημοσιο χρημα, ποιοι πληρωνουν τις μιζες, ποιοι ελεγχουν τα ΜΜΕ που ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις?) ζητανε απο ολους τους υπολοιπους “να σωσουν την πατριδα“. Και τι κανει η σοσιαλιστικη κυβερνηση για να σταματησει αυτη τη φυγη κεφαλαιου? Τιποτα. Λοιπον, ξεκαθαρα: η εθνικη ενοτητα μπροστα στην κριση ειναι απατη. Η κριση εχει χαρακτηρα ταξικου πολεμου, αυτο να ειναι σαφες.

Η κριση πραγματικα ειναι το τελευταιο καρφι στο φερετρο ολων των φιλελευθερων ιδεολογηματων της τελευταιας εικοσαετιας. Ο Ευρωπαισμος ειναι νεκρος, και ας φωναζει ο Κον-Μπεντιτ, και καλο ειναι να αρχισουν να το καταλαβαινουν και μερικοι δικοι μας. Ο μονος “αριστερος ευρωπαισμος” που εχει νοημα πια ειναι αυτος του συντονισμου μιας πανευρωπαικης αντεπιθεσης στα συμφεροντα των κουστουμαρισμενων και ταγερωμενων καθαρματων που δημιουργησαν την κριση, μονο και μονο για να την ξεφορτωσουν στις πλατες των μπαναλ μαζων.

Για παραδειγμα, και μιας και αναφεραμε τη Βρετανια, να ενωσουμε τις φωνες μας με εκεινους που φωναζουν: “The Royal Bank of Scotland operates a series of offshore tax havens and companies. Tax dodgers, spongers, corporate filth. It’s our bank, let’s get in there and shut them down!”

One response to “Πραξη ταξικου πολεμου”

  1. Εμεις οι μεσοαστοι « Black Cat ★ Red Cat Avatar
    Εμεις οι μεσοαστοι « Black Cat ★ Red Cat

    […] η ΕΣΗΕΑ ειναι ομοιως ανεκδοτο. Και αν δουμε και τον ταξικο πολεμο που ονομαζεται φοροδιαφυγη (γιατι το κρατος σηκωνει […]

Leave a comment